A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LeBron James és az európai tinédzser is aláírta szerződését

Aláírt a Los Angeles Lakersnél LeBron James, és az Európa- és Euroliga-bajnok Luka Doncic is odakanyarintotta nevét a Dallas szerződésére az NBA-ben.
A legutóbb Clevelandben parádéző James ezzel hivatalosan is a kaliforniai gárda tagja lett, amelytől 2022-ig 154 millió dollárt kap majd.

"Nagy nap ez a Lakersnek. LeBron a világ legjobb kosarasa, és igazi vezéregyéniség, az ő segítségével újra bejuthatunk a rájátszásba, és akár a döntőbe is"

- jelentette ki Earvin "Magic" Johnson klubelnök, utalva arra, hogy a 16-szoros bajnok Los Angeles-iek az elmúlt öt idényben lemaradtak a playoffról.

A Lakers a közösségi oldalán már kitett egy fotót a 23-as mezben látható Jamesről, az alábbi kísérőszöveggel: "Megjött a király."


A 33 éves, kétszeres olimpiai bajnok játékos másodszor hagyta el a Cleveland Cavalierst, amelyhez 2014-ben tért vissza, miután négy évadot a Miami Heatnél töltött.

A háromszoros NBA-bajnok James az elmúlt nyolc szezonban rendre döntőt játszott csapatával, a Miamival, illetve a Clevelanddel.
Eközben az Európa- és Euroliga-bajnok Luka Doncic is aláírta szerződését a Dallas Mavericks csapatával.

A 19 éves szlovén játékos - aki a harmadik helyen kelt el az amatőrbörzén - első NBA-szezonjában 5,5 millió dollárt keres majd, a 2019/2020-as idényben pedig 6,4 millióra emelkedik a fizetése. A texasi csapatban a 77-es mezt viseli majd, amelyben a nemzeti együttesben is játszik.

A 201 centis kosaras hihetetlen idényt hagyott maga mögött: szeptemberben a válogatottal Európa-bajnok lett Isztambulban, majd a Real Madrid színeiben megnyerte az Euroligát - őt választották az alapszakasz és a négyes döntő legjobbjává is -, végül spanyol bajnoki címet szerzett a fővárosiakkal. Az ACB Ligában ugyancsak ő lett az év kosarasa.

Doncic 13 évesen szerződött a Realhoz, és 16 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések