A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közel egymillió forintot szedett össze egy internetes csaló

Egy egyszerű trükköt vetett be a 39 éves férfi: olyan árukkal kereskedett az interneten, amelyekkel valójában nem rendelkezett.
Egy 39 éves mezőszentgyörgyi férfi ellen emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség, mert az olyan árukkal kereskedett az interneten, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

Az üzletszerűen elkövetett csalással megvádolt férfi kitalált felhasználói nevekkel 2016 augusztusa és 2017 márciusa között különböző elektronikai cikkeket árult internetes hirdetési oldalakon - számol be róla az Ügyészség.

A vevőkkel egy más nevére regisztrált mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot, akikkel minden esetben úgy egyezett meg, hogy a vételárat előre utalással kéri, melynek megtörténte után a sértettek hiába hívták a vádlottat, a megrendelt áruk nem érkeztek meg és a pénzüket sem kapták vissza.
A vádlott a bűncselekmények elkövetésével 11 sértettnek összesen 918.000,-Ft. kárt okozott.
A különös és többszörös visszaeső vádlott, aki jelenleg hasonló bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, a nyomozás során tagadta a bűnösségét, ezért az ügyészség az új Büntetőeljárási törvény alapján emelt vádat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések