A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kötelező lesz a pályák fűtése másodosztályban is, sokba fog kerülni

A Népszava szerint Orbán Viktor egyik szurkolótársa járhat jól ezzel.
A másodosztályban is fűthetővé kell tenni a futballklubok pályáit a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése alapján - írja a Népszava.

Az MLSZ tavaly határozott arról, hogy az NB II-es kluboknál is kötelezővé teszi a fűthető pályát a 2020-2021-es bajnoki évadtól. A Népszava szerint: "már most vannak arra utaló jelek, hogy a fejlesztések jól jövedelmeznek majd azoknak, akik rá tudnak mozdulni az új piacra – kormányközeli jelentkező pedig akadt rögtön."

A Népszava cikke azt írja, hogy az egyik NB II-es klub, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület is rendbe akarta hozatni a nagypályát, és azt is tervezték, hogy 2 új, műfüves kispályát is kialakítanak, a költséget eredetileg 72 millió forintra becsülték, ám a végső ár 192 millió lett, amiben már a pályafűtés is benne van.
"Bár egy szakértő lapunk érdeklődésére reálisnak találta a 120 milliós többletet, az MLSZ szerint jóval olcsóbban is meg lehet oldani egy NBII-es pálya fűtésfejlesztését" - írja a Népszava.
A lap azt is írja, hogy a tendert a Pharos 95 Kft. nyerte meg, amelynek a tulajdonosa és ügyvezetője az a Végh Gábor, aki konzorciumban kapott 2,8 milliárdos megbízást az MLSZ fővárosi pályaépítő tenderéből, ő építheti a 2 milliárdos, elvileg jövő februárra elkészülő paksi stadiont. A cég füvesítette a felcsúti Pancho Arénát, és "korábbi sajtóhírek szerint a VIP-páholyban szurkolt együtt Orbán Viktorral a Pancho Arénában".

A Népszava cikkében az áll, hogy voltak más indulók is a budafoki tenderen, de "a versenytársak többsége valamiképp kötődik Végh Gáborhoz, családjához, vagy érdekeltségéhez".

Via: Népszava

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések