A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két 12 éves gyerek csalt ki hazugságokkal milliókat emberekből Budapesten

A gyerekek azt állították, hogy nincs pénzük a számlákra, éheznek, és beteg édesanyjukról is gondoskodniuk kell. Sokan sajnálatból fizettek nekik, nem is keveset.
Kéregetéssel szerzett több millió forintot két gyerek Budapesten. A megdöbbentő történetet az egyik áldozat mesélte el a Borsnak.

V. Szabolcs karácsony előtt találkozott a két 12 év körüli gyerekkel, akik azt mondták neki, hogy
nehéz helyzetben vannak, mivel apjuk elhagyta őket, és minden pénzüket elvitte, édesanyjuk pedig szívbillentyűműtéten esett át.
Még egy 7800 forintos villanyszámlát is mutattak neki, miközben a segítségét kérték. A férfi megsajnálta őket, ezért abban a reményben, hogy megmenthet egy családot, adott a gyerekeknek nyolcezer forintot. Ez azonban nem volt elég nekik, még több pénzt kértek vonatjegyre és ételre, ezért Szabolcs még 20 ezret adott nekik.

A kiskamaszok azt ígérték, a családi pótlékból visszafizetik neki a kölcsönt, de már másnap délelőtt hívták, hogy még többre van szükségük.

Ezúttal édesanyjukra hivatkoztak, akit kórházba kellett szállítani, és azonnal ki kell váltaniuk a szükséges gyógyszereket. A jótékony férfi a gyerekek kérésére 40 ezer forintot utalt el egy megadott számlaszámra. Még aznap este ismét keresték őt, hogy nem elég a korábban villanyszámlára adott pénz, mert az összes tartozást ki kell fizetni.

Még egy ELMŰ-s ügyintéző számát is megadták, ám mint utólag kiderült, nem a cég dolgozójával, hanem a gyerekek egyik társával beszélt a férfi többször is.

Mivel ezt akkor még nem tudta, ismét utalt 40 ezer forintot a tartozások kifizetésére. Aznap este újra telefonáltak a kiskamaszok, de a 60 ezer forint kölcsönre Szabolcs már nemet mondott.

A csalás végül úgy derült ki, hogy miután a gyerekek folyamatosan hívogatták a férfit, ő hívott egy rendőrt az általuk megadott címre, ahol az ott élő család nem kért a segítségből, hiszen minden rendben volt náluk.

Szabolcs 108 ezer forintot adott a csalóknak, de nem ő volt az egyetlen áldozat.
A két gyerek ugyanezzel a módszerrel egy férfitől 4 hónap alatt több mint 32 millió forintot csalt ki, egy hölgy pedig egy hónap alatt 2,5 milliót fizetett nekik készpénzben.
- írja a Bors.

A rendőrség többszörösen minősített csalás miatt nyomoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések