A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karcagiak nyerték az "Asszonyboldogító” örömíjász versenyt Kabán

Július 1-én harmadik alkalommal került megrendezésre az “Asszonyboldogító” örömíjász verseny Kabán a Griff Íjász Egyesület szervezésében. A versenyt a város polgármester-asszonya nyitotta meg, aki nyitóbeszédében kiemelte, hogy örül az egyesület kiemelkedő munkájának amit a íjászat koordinálásáért végeznek.
A Griff Íjász Egyesületről érdemes tudni, miszerint az idén ünnepli jubileumi 10 éves megalakulását és joggal büszkék az idáig elért eredményeikre. Többek között az 5 okleveles edzőre, a 3 biztonságtechnikai ellenőrükre, és a kitűnő versenyzőkre akik Európa Bajnoki, Országos Bajnoki címekkel építik az egyesület megítélését.

Az ideig megmérettetésen közel száz versenyző indult két fő íjkategóriában és öt korcsoportban. A helyszíni beszámolók szerint örömmel tapasztalható, hogy egyre több versenyző érik meg a gyengébbik nemből is a versenyzésre ebben a sportágban is, és a szervezők örömére a régió legkülönbözőbb településeiről érkeztek nevezések.
Az egyesület már az augusztusban megrendezésre kerülő HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság és hazai Történelmi Országos Bajnokságra való felkészülés jegyében rendezte meg történelmi íjász versenyét. A versenyen a klasszikusnak számító 21 célt kellett a versenyzőknek sorban meglőniük melyek között változatosan lőlapok, 2 illetve 3dimenziós állat alakzatok, valamit ügyességi célok szerepeltek. A pályában mind a kezdők és a veteránok is megtalálták az örömüket.

Idén útjára indult egy “Asszonyboldogító” csapatverseny amely vitt egy kis mókát a nagy koncentrációt igénylő sportba. A verseny után gyorsasági párbajban valamint távcél lövészetben is megmérették magukat ami közel 70m lett a végén.

Programajánló

A szervezők egyúttal meghívják azon íjászokat, akik a Táv és Távcéllövő Világbajnokságra szeretnének gyakorolni. A gyakorlási lehetőség 2018 augusztus 5-én vasárnap kerül megrendezésre a világbajnokság távjaival és céljaival. (Részletekről a későbbiekben a Griff Íjász Egyesület Facebook oldalán tájékoztatnak.)

A versenyről készült további képeket ide kattintva érhetik el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések