A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Javítana a DVTK és a Puskás Akadémia, folytatná szárnyalását a Vidi, a Debrecen és a Mezőkövesd is

Íme az NB I második forduló szombati játéknapjának programja.

Diósgyőr-Puskás Akadémia (M4 Sport)

Diósgyőr, 17.00
Vezeti: Karakó

Pocsékul kezdte az új idényt a Diósgyőr, a Ferencváros rajtuk töltötte ki az európai kupaporondtól való túl korai búcsú frusztrációját. Persze a miskolciak mondhatják, hogy nem a fővárosi zöld-fehérek ellen kell villogniuk, de Fernando együttesének tulajdonképpen semmi esélye nem volt a pontszerzésre a Groupama Arénában, ami azért némi aggodalomra adhat okot. A Puskás Akadémia is csalódást keltő produkcióval rukkolt elő a bajnoki nyitányon a Debrecen ellen, Benczés Miklós tanítványai szinte komolyabb helyzet kialakítása nélkül futballozták végig az első kilencven percet. A kocka most fordul, a DVTK első hazai mérkőzésére készül, míg a Puskás Akadémia először játszik idegenben, amely valamelyest kiegyenlíti az egyébként is hasonló erőviszonyokat. Amelyik csapat vereséget szenved, némi túlzással már most kisebb lépéshátrányba kerül a bennmaradásért folytatott harcban.

Várható kezdőcsapatok:
DVTK: Antal B. - Eperjesi, Lipták, Brkovics, Forgács D. - Mazalovics, Busai, Hasani - Makrai, Bacsa, Ugrai. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Szolnoki, Haris, Spandler, Trajkovszki - Márkvárt, Balogh B. - Knezevics - Molnár G., Radó, Latifi. Vezetőedző: Benczés Miklós.

MOL Vidi FC-Paks

Felcsút, Pancho Aréna, 19.30
Vezeti: Solymosi

A címvédő székesfehérváriak bajnokhoz méltó módon csaptak a lovak közé az első fordulóban, igaz, az újonc Kisvárda elleni találkozó jelentős részében emberelőnyben futballozhattak, ám egy 4-0-s győzelmet sosem nem kell magyarázni. Ezzel rögtön a tabella élére is ugrotta a Vidi, amelyik kemény mérkőzésen van túl, a bolgár Ludogorec otthonában, Kovácsik bravúrjainak is köszönhetően 0-0-s döntetlent ért el szerdán, így megmaradt az esélye a továbblépésre a hazai visszavágó előtt a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. Marko Nikolics vezetőedzőnek a feszített menetrend közepette a legnagyobb feladatot most kétségtelenül a keret frissen tartása okozza, ne lepődjünk ma, ha jó néhány helyen kicseréli majd kezdőcsapatát a Paks ellen. Csertői Aurél csapata vereséggel indította a bajnoki szezont, a Mezőkövesd otthonában maradtak pont nélkül, ráadásul az előző idény végét is figyelembe véve zsinórban öt bajnoki vereségnél tartanak és ha Felcsúton is kikapnak, élvonalbeli negatív klubcsúcsot állítanak be.

Várható kezdőcsapatok:
Vidi: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Tamás K. - Pátkai - Hadzics, Kovács I., Lazovics, Nikolov - Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics.
Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Fejes A., Gévay, Szabó J. - Simon Á. - Haraszti, Papp K., Bertus, Bartha - Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Debrecen-Mezőkövesd (M4 Sport)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19.30
Vezeti: Pintér Cs.

Ha a Diósgyőr és a Puskás Akadémia esetében két csalódott rajtolóról beszéltünk, semmiképpen sem tehetjük ezt meg a Debrecennel és a Mezőkövesddel kapcsolatban. Ha visszaemlékezünk a tavalyi pontvadászat elejére, a Mezőkövesd akkor is repülőrajtot vett és éppen a hajdúságiak otthonában aratott 2-1-es győzelemmel kezdtek az első fordulóban, sőt aztán még egyszer sikerült nyerniük 3-2-re a Nagyerdei Stadionban. Ez alapján akár azt is mondhatnánk, hogy Kuttor Attila együttese a mérkőzés esélyese, különösen annak fényében, hogy Herczeg Andrásnak továbbra is nagyon megnehezítik a dolgát a sérülések. A debreceni mester továbbra sem számíthat Könyvesre és Tabakovicsra, ám ha minden jól megy, a múlt hétvégén kisebb sérülést szenvedő Takács Tamás bevethető lesz.

Várható kezdőcsapatok:
DVSC: Nagy S. - Cikos, Kinyik, Szatmári Cs. Barna Sz. - Bódi, Tőzsér, Kusnyír, Haris, Varga K. - Takács T. Vezetőedző: Herczeg András.
Mezőkövesd: Dombó - Vadnai, Katanec, Hudák, Farkas D. - Szeles, Milnar - Tóth B., Koszta, Cseri - Frazsics. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Vasárnap rendezik:
18.00 Haladás-Újpest
18.00 Honvéd-Kisvárda
18.00 MTK-Ferencváros (M4 Sport)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések