A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így hozták ki a thai gyerekeket - kiadták az első hivatalos videót a mentőakcióról

A Thai Haditengerészet megrázó felvételein látszik csak igazán, min is mentek keresztül a fiúk és a búvárok. Mutatjuk.
A Thai Haditengerészet alig több mint két perces videófelvételén jól látszik, hogy emberfeletti teljesítmény volt kihozni a gyerekeket a barlangzegzugos üregein, vízzel elárasztott szűk járatain keresztül.

A víz alatti részeket nem is látni, azt azonban igen, ahogy az egyik fiút a barlang bejáratánál egy rugalmas hordágyon hozzák ki.



Mutatjuk a videót, utána pedig a CNN legújabb összefoglalóját, amelyben először a kórházban lévő gyerekeket láthatjuk, majd az új felvételeket a mentőakcióról, és szakértők beszélnek a mentés testi-lelki nehézségeiről.


A gyerekeket a hírek szerint pszichológusok fogják kezelni, és bár jelenleg látszólag jól vannak, a nekünk nyilatkozó magyar pszichiáter is megerősítette, hogy a későbbiekben felléphet náluk poszttraumás stressz, amelynek komoly tünetei lehetnek, tehát mindenképp figyelni kell a fiúk mentális állapotát.

Így tartotta életben a thai fociedző a barlangban rekedt gyerekeket 18 napon át

Nemcsak a mentőcsapat segített: jelentős részben miatta élhették túl a kálváriát. Az internetet erősen megosztotta a thai focicsapat drámája. Sokan a gyerekekkel tartó edzőt okolták a történtekért, ezért egy Twitter felhasználó elhatározta, hogy tiszta vizet önt a pohárba. Tőle tudhattuk meg, hogy a 25 éves Ekkapol Chantawong élete a gyerekek körül forgott, nemcsak egy egyszerű tanár volt, hanem igazi pedagógus is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések