A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holtan találták a meztelenül tiltakozó Femen alapító tagját - 31 éves volt

Van, aki úgy gondolja, öngyilkos lett.
Holtan találták párizsi lakásában a Femen nevű radikális szervezet alapítóját, Okszana Sacskót.

A 31 éves nő volt az, aki néhány éve megzavarta Angela Merkelt és Vlagyimir Putyint egy találkozón.

Bár hivatalos információ nincsen arról, hogy mi okozta a 31 éves nő halálát, többen is tudni vélik, hogy öngyilkos lett.

A Femen a nők jogaiért harcoló feminista akciócsoport, tíz éve alakult Kijevben. Hitvallásuk szerint a patriarchátus három fő formája, a nők szexuális kizsákmányolása, a diktatúra és a vallás ellen kívántak fellépni.

Szókimondó szövegeikkel és félmeztelenül tartott tiltakozó akcióikkal hamar hírnevet szereztek maguknak. Többször is megzavartak politikai rendezvényeket, egyik aktivistájuk például a legutóbbi olaszországi választásokon Silvio Berlusconi elé ugrott.

"Úgy tudom, nyomasztotta, hogy minden olyan rosszul alakul a világban" - kommentálta Anna Hucol (szintén a Femen alapító tagja) a hírt. Ebből következtettek többen is az öngyilkosságra.

A szervezet a honlapján rövid szöveggel búcsúzott "a legbátrabb és legsebezhetőbb" nőtől. Azt is tudtatták, a családdal együtt gyászolnak, és várják a hivatalos információt arról, mi okozta Okszana halálát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések