A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Én adtam a novicsokos üveget a barátnőmnek" - megszólalt a mérgezés túlélője

A gyásztól megtört férfit még kórházban ápolják, de a rendőrök már kikérdezték.
"Nem hiszem, hogy valaha is fel fogom tudni dolgozni az elvesztését"
- ezt mondta néhány hete elhunyt párjáról az angliai mérgezés túlélője.

A gyásztól megtört férfit még kórházban ápolják, de a rendőrök már kikérdezték.

Mint arról mi is beszámoltunk,
a 45 éves Charlie Rowley-t és élettársát június 30-án szállították be a délnyugat-angliai Salisbury városának kórházába, mérgezési tünetekkel.
Rowley nem sokkal később visszanyerte öntudatát, és a nyomozók beszélni is tudtak vele,
élettársa, a 44 éves, háromgyermekes Dawn Sturgess azonban július 8-án a kórházban meghalt.
A rendőrség arra gyanakodott, hogy ugyanaz az idegméreg került a szervezetükbe, mint amivel Szergej Szkripalt és lányát megmérgezték. A brit párt a kórházban magyar orvos is kezelte.

A Scotland Yard nemrég bejelentette, hogy Rowley házában megtalálta azt a kis méretű tárolóeszközt, amely a mérget tartalmazta. A brit sajtó értesülései szerint egy parfümös tubusról van szó. A tubust a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézetébe szállították, és az intézmény szakértői megállapították, hogy az üvegcsében Novicsok idegméreg-hatóanyag volt - az,amivel Szkripalt és lányát megmérgezték. Az üveget valószínűleg Szkripalék támadója hagyta hátra.
"Emlékszem, hogy találtam egy eldobott parfümös üveget, amit később ajándékként adtam Dawnnak"
– mondta Charlie Rowley, a mérgezés túlélője a Sunnak.

Moszkva egyébként folyamatosan és határozottan tagadja, hogy bármi köze lenne a Szkripal-ügyhöz, London azonban gyilkossági kísérletként kezeli a katonai idegméreg-hatóanyaggal márciusban elkövetett mérgezést, amelyért az orosz kormányt tartja felelősnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések