A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy twitteres segélykérés mentett meg 26 lányt az emberrablástól

Egy vonaton szállítottak egy csapat fiatal lányt az emberkereskedők. Szerencsére valaki észrevette, hogy ők nem egyszerű utasok.
Egy internetes segélykéréssel mentett meg 26 lányt egy vonaton utazó férfi Indiában, akit most hősként ünnepelnek - írja az RT.

Adarsh Shrivastava július 5-én Észak-Indiában vonatozott az Avadh express járatán, amelyen
észrevett egy csapat fiatal lányt, akik szorongtak, néhányan sírtak is.
A férfi rosszat sejtett, ezért úgy gondolta, segítséget hív. Regisztrált a Twitterre, majd kiírt egy segélykérő üzenetet, amelyben megadta a pontos tartózkodási helyét, és megjelölte a vasúttársaságot, az illetékes hatóságokat, a vasútközlekedésért felelős minisztert, sőt még a miniszterelnököt is.

Adarsh Shrivastava on Twitter

I am traveling in Avadh express(19040). in s5. in my coach their are 25 girls all are juvenile some of them are crying and all feeling unsecure.@RailMinIndia @PiyushGoyal @PMOIndia @PiyushGoyalOffc @narendramodi @manojsinhabjp @yogi

Egy másik tweetben azt is jelezte, hogy
szerinte a fiatalkorú lányok emberrablás áldozatai lehetnek, ezért siessenek a megmentésükre.
A vasúti minisztérium másfél órával a poszt megjelenése után vette észre a felhívást, és rögtön értesítette a rendőrséget a Twitteren keresztül.

Indian Railways Seva on Twitter

@AdarshS74227065 Kindly look into this matter @rpfner

Pár megállóval később civil ruhás rendőrök jelentek meg a vonaton, akik megtalálták az emberkereskedelemmel gyanúsított két férfit és a 26 lányt.

Kiderült, hogy mindannyiukat Bihár államból vitte el a 22 éves és az 55 éves férfi, akiket a vonaton letartóztattak, a lányokat pedig a gyermekjóléti bizottság gondjaira bízták.

Megmentőjük azóta hőssé vált a közösségi médiában. Rengeteg köszönték meg neki, hogy nem hunyt szemet a gyanús körülmények felett és időben értesítette a hatóságokat. A Twitteren többen is azt kérték a miniszterelnöktől, hogy tüntessék ki a férfit, aki viszont nagyon szerényen reagált a tömeges elismerésre:
"Köszönöm, de indiai polgárként a mi felelősségünk, hogy segítsünk az embereken"
- mondta Shrivastava.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések