A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Darázstámadás Debrecenben, két embert kellett kórházba vinni

Alaposan megtépázta a vihar Hajdú-Bihart, Balmazújvárosnál pedig vonatbaleset történt. 
Mozdony ütközött össze egy traktorral hétfőn délelőtt Balmazújváros határában. A hajdúböszörményi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik elvégezték a felborult traktor áramtalanítását és a kifolyt üzemanyagot felitatták. A mezőgazdasági gép gabonát szállított, rakománya nem szóródott ki. A mozdonyban hárman utaztak, ők nem sérültek meg, de a traktor vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki beavatkozás a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Darazsak gyűltek össze tegnap délután Debrecenben, a Földibodza utcában. Egy lakóház nyári konyhájában a darazsak két embert annyira megcsíptek, hogy őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A debreceni hivatásos tűzoltók is vonultak a helyszínre, akik a területet biztosították. Az ott élők két kiskorú gyermeke lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz kerültek. A szakemberek azt javasolták, hogy a lakóházat darázsirtásig ne használják.

Több kidőlt fához és lehasadt ághoz riasztották a tűzoltókat hétfőn délután. Debrecenben, a Széchenyi utcában hét méter magasan egy faág lehasadt, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal az ágat eltávolították. A Szegedi Gergely utcában húsz méteres fa dőlt egy kerítésre, a debreceni tűzoltóknak motoros láncfűrésszel kellett beavatkozniuk. A kerítésben jelentős anyagi kár keletkezett. Debrecen és Sámsonkert között a 471-es számú úton egy faág a közúti forgalmat veszélyeztette, a debreceni egység motoros láncfűrésszel levágta azt. Létavértes és Pocsaj között is faág miatt vonultak a létavértesi önkormányzati tűzoltók, ezt kézi erővel távolították el. Pocsajban, a Diófa utcában egy villanyvezetéket kiszakított a házból egy faág hétfőn délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezése és a terület áramtalanítása után motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések