A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Budapest bekerült Európa 15 legbefolyásosabb metropolisza közé

Hatalmas sikert könyvelhet el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ugyanis a magyar fővárosban először rendezik meg 2019 őszén az Európai Nagyvárosok Kamarai Szövetségének közgyűlését.
Keszthelyi Péter, a BKIK II. kerületi tagcsoportjának elnöke, akinek többek között a brit kapcsolatok építése, valamint Budapest helyének és szerepének kialakítása az Európai Unió kamaráin belül tartozik a feladatai közé. Hiába lép ki Anglia az EU-ból 2019 tavaszán, a legfrissebb hírek szerint egy szabadkereskedelmi övezet jöhet létre az Egyesült Királyság és az EU között, a britek terveik szerint pedig az összes európai törvényt átültetik törvénykezésükbe, ezért látja fontos feladatnak Keszthelyi Péter a kapcsolatépítést a brit kamarával.

A BKIK az elmúlt két évben a londoni és a St. Albans-i kamarával is együttműködési szerződést írt alá, ahogy a BKIK II. kerületi tagcsoportjának elnöke fogalmaz, azért ezzel a kettővel, mert London fővárosként természetes kapcsolat, ugyanakkor nagy kamara, amely nagy cégekkel áll kapcsolatban és komoly lobbikapcsolatokkal rendelkezik. St. Albans viszont kis- és középvállalkozásokat fog össze és képvisel London mellett, ez pedig azért fontos, mert ott tudják igazán nyomon követni, miként viszonyul egy kkv-kat tömörítő kamara a vállalkozásokhoz, a helyi kapcsolatokhoz.

Ahogy Keszthelyi Péter fogalmaz, a legfontosabb, hogy Budapest ott legyen Európa kiemelt városai között, ezért is számít jelentős eredménynek, hogy a magyar főváros rendezheti meg 2019 őszén az Európai Nagyvárosok Kamarai Szövetségének közgyűlését. Azzal, hogy Budapest - Pest megyét is beleértve - bekerült Európa 15 legfontosabb metropolisza közé, azt jelenti, hogy olyan modellekkel ismerkedhet meg, amelyeket az európai kamarák és a városok közösen működtetnek. Ezzel jó példákat láthatnak a közlekedés, a városfejlesztés, a foglalkoztatáspolitika, az elektronikus ügyintézés, vagy az okos városok kialakítása terén is.

A Keszthelyi Péterre készített teljes interjút a BKIK honlapján olvashatják el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések