A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videó: Egy éjszaka alatt két helyre is betört egy tolvaj Hajdúszováton

A hajdúszoboszlói rendőrök perceken belül elfogtak egy 23 éves férfit, aki a gyanú szerint két ingatlanba is besurrant az éjszaka folyamán, ám pechére az egyik helyen felébresztette az ott lakót. 
Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2018. június 27-én 3 óra körül arról, hogy hajdúszováti otthonában arra ébredt fel, hogy egy férfi a szobájában kutat. A bejelentő elmondta, hogy miután számon kérte az ismeretlent, hogy mit keres a házában, a férfi sietve távozott.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit egy közeli utcában igazoltattak is. A 23 éves férfi egy fűkaszát, egy légpuskát, egy fúrógépet, egy sarokcsiszolót, valamint több ruhaneműt tartott magánál. 

B. Csaba a rendőrök kérdéseire beismerte, hogy besurrant egy ingatlan melléképületébe, és onnan lopta el a légpuskát, a műszaki cikkeket, valamint a ruhaneműket is. A járőrök elfogták és előállították a hajdúszováti férfit a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


A nyomozás adatai szerint, miután az első házban a sértett felkelt és megzavarta B. Csabát a kutatásban, a férfi üres kézzel távozott, majd egy másik ingatlan területére is besurrant, ahonnan már sikerült eltulajdonítania több tárgyat is.

A nyomozók a műszaki cikkeket, ruhaneműket, valamint a légpuskát lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosának.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben kifosztás bűntett kísérlet, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések