Hirdessen itt

Új autópálya-szakasz épülhet a román határig uniós finanszírozásból

Az unió kohéziós alapjából 265 millió eurót fordíthat Magyarország a Budapesttől az erdélyi határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
Corina Cretu, a regionális politikáért felelős uniós biztos elmondta, a támogatás a Berettyóújfalu és Nagykerek közötti, a román határig húzódó autópálya utolsó hiányzó szakaszának kiépítésére irányul. Ha elkészül, kevesebb mint 2 óra 40 perc alatt lehet majd eljutni Budapesttől a román határig.

A beruházás a két szomszédos ország összekapcsolásával a regionális és helyi gazdaságot is felélénkíti, új lendületet ad a kereskedelemnek és a turizmusnak. Elsőként a magyar és a román lakosság profitál az autópálya adta előnyökből, amely gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést teremt Budapest és Bukarest között, de végső soron minden európainak és az egész európai gazdaságnak előnyére lesz – közölte.

Az új szakasz az M35-ös autópálya még épülőfélben lévő Debrecen-Berettyóújfalui szakaszának csomópontjánál kezdődik. Az építkezés befejezése 2020 márciusára várható. - írja az MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések