Hirdessen itt

Szorul a hurok! Újabb hatalmas csapás Merkelre!

A német bevándorlási hivatal (BAMF) hírnevét eléggé megtépázta a Brémából kirobbant botrány. Az ügynökség élére most Seehofer közeli szövetségese kerülhet, ami igencsak rossz hír a migránsok számára.
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, menesztették a BAMF elnökét, Jutta Cordt-ot. Az áprilisban kirobbant botrány alapjaiban rázta meg a kormányhivatal hírnevét, hiszen 2013 és 2016 között minimum 1200 bevándorló jutott menekültstátuszhoz annak ellenére, hogy a jogszabályok alapján el kellett volna utasítani kérelmüket.

Horst Seehofer korábban sem rejtette véka alá, hogy kemény lépésekkel kíván rendet tenni a kormányhivatalnál, aminek keretén belül személyi változásokat sem zárt ki. Jelen pillanatban úgy tűnik, Seehofer tartja a szavát, névtelen kormányzati forrásokra hivatkozva ugyanis több német médium arról számol be, hogy Cordt helyét Hans-Eckhard Sommer veheti át, aki Seehofer közeli szövetségese.

Sommerről kormányzati körökben csak úgy emlékeznek meg, mint „a pitbullról”. Jelenleg a külföldi és menekültügyi jogokért felelős a bajorországi belügyminisztériumban. Azt vallja, hogy sokkal szigorúbban kellene ellenőrizni a bevándorlókat az esetleg terrorista összeköttetéseik miatt, emellett teljes mértékben támogatja azon bevándorlók kitoloncolásának felgyorsítását, akik jogtalanul tartózkodnak Németországban.

A hírt egyelőre a belügyminisztérium nem erősítette meg, mindenesetre érdekes fordulatot venne, ha a migráció ügyében a bajor álláspont erősödne tovább az országban, és Merkelé pedig gyengülne.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések