A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pánik Brüsszelben! Minden eddiginél erősebb szövetség alakul a migránsok megállítására

Együttműködést kezd az illegális migráció ellen Németország, Ausztria és Olaszország – jelentette be Horst Seehofer német belügyminiszter és Sebastian Kurz osztrák kancellár. Berlin és Bécs pedig rendőröket küld Albániába a határvédelem megerősítése érdekében.
Horst Seehofer az osztrák kormányfővel közösen tartott tájékoztatóján közölte, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter kezdeményezésére

Róma, Bécs és Berlin együttműködést kezd a biztonság, a terrorizmus elleni küzdelem és az illegális migráció területén.

Sebastian Kurz hangsúlyozta, hogy létre kell hozni az illegális migráció ellen harcolni akarók tengelyét.

Ehhez a törekvéshez kapcsolódik a három ország regionális együttműködése.

Majd hozzátette, hogy hatalmas változás történt az illegális migráció megítélésében 2015-2016 óta, amikor még erős ellenállásba ütközött a “nyitott határok politikája” elleni személyes fellépése.

Most már viszont rendkívül széles és nagy a külső határ védelmét a középpontba helyező osztrák álláspontot támogató országok tábora – jelentette ki az osztrák kancellár.

Seehofer pedig tudatta, hogy Albánia egyre inkább a migráció alternatív útvonala, ezért segíteni kell a helyi hatóságoknak.

Kurz azt mondta, hogy a balkáni migrációs útvonalat ugyan sikerült lezárni a 2015-ben elmélyült válság idején, de ismét növekedik az érkezők száma Görögországban, és új fejlemények mutatkoznak az albán útvonal mentén.

Fontos, hogy ne várjunk a katasztrófa bekövetkeztéig, mint 2015-ben, hanem időben megtegyük az ellenlépéseket, ezért Ausztria is támogatja rendőrökkel Albániát – tette hozzá.

A júliusban kezdődő osztrák soros uniós elnökség programjáról beszélve, a kancellár közölte, hogy meg kell erősíteni a Frontexet. Az EU-s határ- és partvédelmi ügynökségnek nagyobb személyzettel  is több pénzzel kell rendelkeznie, mindenekelőtt pedig szélesebb jogkörrel.

Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy teljes mértékben támogatja az osztrák törekvéseket.

Forrás: origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések