A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A jegybank elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sem most, sem a jövőben nem kíván napi árfolyammozgásokat kommentálni - közölte a jegybank csütörtökön a honlapján.
A közleményben leszögezik: az MNB elsődleges célja törvényi mandátumának megfelelően az árstabilitás elérése és fenntartása. Álláspontját a monetáris tanács a múlt héten ismertette közleményében és a hozzá kapcsolódó inflációs jelentésben. Az MNB elnöke a Költségvetési Tanács tagjaként folyamatosan tájékoztatja a kormányt a makrogazdasági környezetről és annak változásairól - tették hozzá. 

"Nem osztva Kovács Zoltán kormányszóvivő véleményét, az MNB sem most, sem a jövőben nem kíván napi árfolyammozgásokat kommentálni" - írta közleményében a jegybank.

Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján a forintárfolyammal kapcsolatban kérdésre kifejtette, hogy a magyar gazdaság makromutatói, teljesítménye nem adnak okot erre az árfolyamra; nem zárják ki, hogy spekulációs folyamatok állnak a háttérben. Hozzátette, hogy az árfolyam-politika az MNB felügyelete alá tartozik.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések