A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medveveszély Heves megyében: kijárási tilalmat rendeltek el, újra felbukkant

Kijárási tilalmat javasoltak a Heves megyei faluban.
Több medve tartja izgalomban a Nógrád és Heves megyét: először Somoskőújfalun látták, majd Pétervásárán sétált az utcán. Füzesabonyban és Kál környékén is találkoztak a ragadozóval, több videó kering az állatokról a neten.

Most Karácsondon bukkant fel egy példány, a Polgármesteri Hivatal az esti órákban kijárási tilalmat rendelt el - írja a havasonline.hu.

"Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Karácsond közigazgatási területén barnamedve jelent meg. Kérjük, hogy a saját testi épségük érdekében kerüljék el a külterületet, illetve esti órákban a település bel- és külterületén ne sétáljanak.

Polgármesteri Hivatal" - ezt az üzenet kapták a lakosok.

A barna medve alapvetően magányosan járja az erdőket, és naponta akár több tíz kilométeres távolságot is megtesz. Kerüli az embert és nem tekinti zsákmányának. Ha mégis medvével találkozunk, akkor távozzunk feltűnés nélkül. Ha észrevesz, ne próbáljuk elzavarni, s ne nézzünk a szemébe, ugyanakkor ne fordítsunk hátat az állatnak. Ha a medve mégis odajön hozzánk, feküdjünk hasra, a fejünket takarjuk el a kezünkkel, és maradjunk mozdulatlanul - írja ezeket a hasznos tudnivalókat a Bükki Nemzeti Park igazgatósága.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések