A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koncertekkel és hajókirándulással zárul szombaton a V4-es programsorozat

Koncertek és utcabál zárja a Magyarország ötödik V4-es elnökségi ciklusát ünneplő rendezvénysorozatot szombaton a Várkert Bazár és a Művészetek Palotája (Müpa) előtt.
A V4 elnöksége alatt Magyarország olyan kulturális programsorozatot indított el, amelynek célja a tagországok közötti kapcsolatok erősítése, a közös kulturális értékek bemutatása volt. A magyar elnöki ciklus végéhez érve, és annak tiszteletére a kulturális összetartozás és a négy ország közössége jegyében szervezett V4 Évadzáró Ünnep két helyszínen várja a gyerekeket és felnőtteket - közölte a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.

A Várkert Bazár előtti koncerteken délelőtt fellép mások mellett Kézdy Luca hegedűs, a lengyel Kapela Brodow, Tóth Evelin és az Ewiva, valamint a SU.VA és a Hola Polska, amely több nép kultúráját és zenéjét hozza el egyszerre, a lengyel swingtől kezdve a latin ritmusokon át, egészen a dél- amerikai dallamokig. Az estet utcabált rendeznek, amelyen fellép Egri Péter és a Mystery Gang, valamint Heinz Gábor Biga.

A Müpa előtt Rutkai Bori, az Ethnosound és a Bújdosó Trió ad koncertet, majd érkezik a Funeral Marsching Band, őket pedig a Grammy-díjas fuvolaművész, Sisa Michalidesova követi. Este a Müpa színpadán négy ország művészei lépnek fel egy nagyszabású Operettgálán, amelyet kivetítőn nézhetnek végig a résztvevők. A koncerteket Szemző Tibor zárja egy különleges mozikoncerttel.

A zenei élmények mellett mindkét helyszínen a V4 országok gasztronómiai jellegzetességeit felvonultató kóstoló és egész napos filmvetítés lesz kultikus cseh és lengyel alkotásokkal, valamint V4-es mesékből összeállított bábelőadás, hangszerkészítő workshop és táncház is várja a látogatókat, a helyszínek között pedig ingyenes hajójárat is közlekedik.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések