A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Ludovika Egyetemi Campuson rendezik az első egyetemi öttusa vb-t

Egyedülálló helyszínen, az idén áprilisban átadott Ludovika Egyetemi Campuson rendezik jövő héten az egyetemi öttusa világbajnokságot a Magyar Öttusa Szövetség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös szervezésében.
A MEFS csütörtöki tájékoztatása szerint a három részből álló sportkomplexum 1418 néző befogadására alkalmas edzőcsarnokában a vívást bonyolítják le. A két csarnokot egy átriumon keresztül összekötő, 25 méteres 8 sávos medencével rendelkező uszodában hivatalos versenyek lebonyolítására alkalmas időmérőt használhatnak.

A campusfejlesztési program keretében elkészült Magyarország egyik legkorszerűbb lovardája, a Ludovika Huszár Lovarda. A világbajnokság alatt a versenylovak a lovarda istállójában lesznek elhelyezve, és a lovardához tartozó díjugratópályát használják majd. A MEFS kitért arra, hogy körülmények a Nemzetközi Öttusa Szövetség szerint is egyedülállóak.

A tájékoztatás alapján a kombinált szám megrendezésére a campus területén található Orczy-park nagyrétje tökéletes, mivel mérete miatt kialakítható egy 40 lőállással rendelkező célzóna, ahol mobillelátók mellett az eredményhirdetéseket is meg lehet tartani. 

A sportág történetének első egyetemi világbajnokságát jövő szerdától vasárnapig rendezik Budapesten.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések