Hirdessen itt

Helyi rádiós frekvenciákról és műsorkvótabírságokról döntött a médiatanács

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa Veszprém 95,1 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán, valamint bírságot szabott ki két fővárosi körzeti rádióra - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint a Veszprém 95,1 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán a tanács az egyetlen jelentkezőt, a FM 4 Rádió Kft.-t nyilvánította nyertessé. A pályázó a Mária Rádió Csoport tagjaként a Budapest 88,8 MHz jogosultsággal hálózatba kapcsolódva közösségi jelleggel sugározhatja majd műsorát, Mária Rádió Völgyhíd néven.

A médiatanács befejezte a rádiók zenei műsorkvótákra vonatkozó kötelezettségének 2017-es teljesítését vizsgáló ellenőrzését: az utolsó szakaszban két fővárosi körzeti rádiónál - a Music FM és a Rádió 1 esetében - állapított meg jogsértést, szolgáltatóikra néhány tízezer forintos bírságot szabott ki. A médiatörvény alapján a rádióknak éves zenei kínálatuk legalább 35 százalékában magyar zenét kell sugározniuk, és a magyar zenének legalább 25 százaléka öt évnél nem lehet régebbi - emlékeztettek a közleményben.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések