A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyermektáboroztatási programot indít a református egyház

Négyéves gyermektáboroztatási programot indít a Magyarországi Református Egyház (MRE) hátrányos helyzetű fiataloknak - református egyház kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-vel.
A 800 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló gyermektáboroztatás az MRE eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési programja, melyben 2018-tól 2021-ig 6500 gyermek táborozhat ingyen Balatonszárszón és Balatonfenyvesen.

A táborozók 1-11. osztályos, hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű, főleg református fenntartású köznevelési-, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermekek.

A táborban a fiatalok nekik kialakított fejlesztő élménypedagógiai programokban vehetnek részt a nyári balatoni kikapcsolódás részeként.

A táborok hatnapos turnusokban ezen a héten indultak és augusztus végéig tartanak.

A gyermekeket saját fürdőszobás 2-10 ágyas szobákban szállásolják el. A napi ötszöri étkezésben a különleges diétaigényeket is figyelembe veszik. A tábor végén a gyermekek Bárka-csomagot kapnak, amelyben alapvető tisztasági csomag, sapka és póló van - írták.

A táborozóknak hitéleti programokat is biztosítanak: a lelkész kísérők és teológus hallgatók a reggeli áhítatot, beszélgetéseket, istentiszteletet. 

A táborban 24 órás orvosi felügyeletet biztosítanak - tették hozzá.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések