A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gondozója neveli Boborjánt, a debreceni állatkert legcukibb apróságát

Boborjánnak keresztelték a debreceni állatkert legcukibb apróságát: a legifjabb lakó két hete született, a névadáshoz pedig segítséget kért az állatkert.

A lelkes ötletelők olyan neveket ajánlottak a kis állatnak, mint a Guszti, Csizi, Dinó vagy Pötty, de Rafikinek és Kázmérnak is szívesen keresztelték volna. Végül a Boborján lett a nyerő. Az állatkert pár napja mutatta be: Boborján 180 napos vemhességet követően született, anyukája, Csofika viszont nem bizonyult gondoskodó anyának.
– A fiatal nőstény első kölykének nevelését az anya tapasztalatlansága miatt a gondozóinak kellett átvállalni. A hím majomocskával szinte úgy kell bánni, mint egy kis csecsemővel: etetés, büfiztetés, tisztába tevés, popsikrém és két óra elteltével kezdődik a program elölről. Születésekor 184 grammos volt, és jó étvágyának köszönhetően fokozatosan növekszik – adták hírül az állatkert gondozói.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések