Breaking News

Hirdetés

Elképesztő orvosi megoldás: halbőrből készítettek hüvelyt egy brazil nőnek

Halbőrből készült vaginát kapott az MRKH kórral született nő.
Az MRKH kór, vagy más néven Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser szindróma születési rendellenesség, ami miatt a méh nem fejlődik ki vagy nem nő össze a hüvellyel.

A 23 éves Jucilene Marinho esetében a méhnyak, a méh, a petefészkek és a hüvely sem fejlődött ki. Emiatt se gyereket szülni, se szexuális életet élni nem tudott a fiatal brazil nő. Azonban az orvostudománynak hála, utóbbi problémáját megoldották - írja a Mirror.

Műtéti eljárással készítettek neki mesterséges hüvelyt. Az új eljárás során a hüvelyt egy tilápia bőréből alakították ki. Ennek a halnak a bőrét már korábban is alkalmazták égési sérülések kezeléséhez, mivel hasonlóan viselkedik az emberi szövetekhez, ennek köszönhetően könnyen beépül a szervezetbe.

A hal bőrét először megtisztították, majd speciális eljárással sterilizálták. Ezután a bőrt egy vagina alakú akril formára erősítették, amit beültettek a lány testébe. A formát csak 12 nappal a beültetés után távolították el, hogy a hüvely megőrizze a formáját. A behelyezett halbőr a szervezetet új sejtek és véredények képzésére serkenti, és képes úgy működni, mint a valódi.

Az operáció után az akril formát egy szilikonra cserélték, és Jucilene-nek a hetekig tartó gyógyulási folyamat után újra kellett tanulnia járni.

De ma már képes teljes éltet élni, és a bár saját gyermeke nem lehet, állítása szerint az új hüvelye tökéletesen működik, és olyan, mintha mindig is ott lett volna. Még az első szex alkalmával sem érzett semmilyen kellemetlenséget, sőt, az új hüvellyel még az orgazmusra is képes.

Nincsenek megjegyzések