Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

DK: az ellenzéknek közösen kell fellépnie a gyülekezési és a választási törvények átírása ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy közösen próbálják megakadályozni a gyülekezési és a választási törvények "átírását".
A párt ügyvezető alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy minden frakcióval rendelkező ellenzéki pártot megkeresnek az ügyben. A DK azt szeretné, ha már a jövő héten tárgyalóasztalhoz ülnének és közösen meg tudnának állapodni az együttműködés formájáról - tette hozzá Molnár Csaba. 

Az EP-képviselő megjegyezte, amennyiben nem képesek megakadályozni a törvénymódosításokat, akkor azt szeretnék, ha az ellenzék legalább közösen tiltakozna a változtatások ellen.

A politikus indoklásként azt mondta, hogy a javasolt új gyülekezési törvénnyel a kormány jogkorlátozó intézkedéseket vezet be, ugyanis a jövőben néhány "gumiszabályra" hivatkozva bármilyen gyülekezést meg lehet tiltani. Hozzátette, a választásokkal kapcsolatos "törvények átírásával" pedig szinte teljesen megtiltják a szabad plakátolást, bizonyos közterületeken betiltják az aláírásgyűjtést és "tovább nyitják (...) a határon túli magyarok levélszavazatával való választási csalás lehetőségét".

MTI

Nincsenek megjegyzések