A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Debrecenre figyel két hétig a kézilabdás világ: vasárnap indul a junior női vb

Vasárnap elkezdődik a női junior kézilabda világbajnokság Debrecenben. Két hétig várja a nézőket a Főnix, a Hódos csarnok és a kettő közötti szurkolói falu.
A világverseny lebonyolítása érdekében kisebb átalakításokra szükség volt a Hódos Imre Sportcsarnokban. Átfestették például a korlátokat és a vb idejére új borítást is lefektettek. De a Főnix is készen áll.

- Mind a két csarnokban elkészült a pálya, a kiszolgáló létesítmények is elő vannak készítve. A nemzetközi szövetség munkatársai folyamatosan érkeznek. A világbajnokság lebonyolításának sportszakmai szempontból semmilyen akadálya nincsen – mondta el Molnár Viktor főszervező.

A vasárnap kezdődő világbajnokság mérkőzései nemcsak belülről, hanem kívülről is követhetőek lesznek. A Hódos Imre Sportcsarnok és a Főnix Csarnok között szurkolói falut alakítottak ki a szervezők. Itt óriáskivetítőn lehet majd figyelemmel kísérni az eseményeket.


A Főnix Csarnokban pénteken már a vasárnapi megnyitóra készültek a fellépők. Délután négy órától látványos műsorral kezdődik a vb. Koncertet ad a két világhírű horvát zenész, a 2Cellos is.

A látványos showműsor után 18 órakor kezdődik a vb nyitómérkőzése Magyarország és Brazília válogatottjainak részvételével, a hazai gárdának tagja két Loki játékos, Tóvizi Petra és Pénzes Laura is. A torna két hétig tart, a döntőt július 14-én rendezik.

A magyar női junior válogatott kerete:

Kapusok: BINÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUTI Bettina (MTK Budapest)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PÉNZES Laura (DVSC-TVP)
Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), SZABÓ Kitti (NEKA)
Beállók: GIRICZ Laura (EUbility Group Békéscsaba), PÁSZTOR Noémi (Budaörs), TÓVIZI Petra (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (GVM Europe-Vác), HORVÁTH Laura (NEKA), KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A magyar válogatott csoportmérkőzései (Főnix Csarnok):

Július 1. 18:00: Magyarország-Brazília
Július 4. 18:00: Magyarország-Portugália
Július 5. 16:00: Magyarország-Elefántcsontpart
Július 7. 13:30: Magyarország-Montenegró
Július 8. 18:00: Magyarország-Norvégia

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések