Hirdessen itt

CAFe Budapest 2018 - Kihirdették a kortárs fesztivál első programjait

Többek között a Sinfonietta Riga, a King's Singers és Ólafur Arnalds is fellép október 5. és 21. között a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon, amelynek egyik fő témája a balti országok művészete lesz.

A balti országok idén ünneplik függetlenségük századik évfordulóját, így a lett, észt és litván művészet kiemelt figyelmet kap; a fesztivál nyitókoncertjét is a Sinfonietta Riga adja Erki Pehk karmesterrel - jelentette be a CAFe Budapest szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a fesztivált szervező Operatív Testület elnöke.

Mint hozzátette, a kortárs művészeti fesztivál tizenhat napon át több mint száz klasszikus, jazz- és világzenei, színházi, tánc-, újcirkuszi és képzőművészeti programmal várja az érdeklődőket.

Káel Csaba kiemelte, hogy a CAFe Budapest hagyományosan számos ősbemutató helyszíne: a King's Singers énekegyüttes számára például Gyöngyösi Levente komponál új darabot, Balog József lemezbemutató koncertet ad, de a fesztiválon lesz látható a Recirquel Újcirkusz Társulat friss, My Land című produkciója is.

Halas Dóra, Nagy Fruzsina és a Soharóza Az Ügy címmel mutatja be rendhagyó műfajú "catwalk koncertjét" a Trafóban, Johan Inger, Sharon Eyal és William Forsythe koreográfiáival készül premierre a Magyar Nemzeti Balett, a Fugato Orchestra pedig a Duna Táncműhellyel közösen állítja színpadra szimfonikus táncelőadását, a Noét - árulta el Káel Csaba.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja hozzátette, hogy a CAFe Budapest a legjavát szeretné megmutatni a városnak, köztéri eseményekkel csakúgy, mint a színházakban, koncerttermekben.

A köztéri programok közül kiemelte Márkus Sándor "városi vadászlest" idéző köztéri installációját és Joan Catala katalán művész Pelat című mozgásszínházi darabját, amelynek a járókelők is részeseivé válhatnak.

A CAfe Budapest szervezői ismét kiírták a 100 szóban Budapest pályázatot, amelyben a városlakók írhatják meg rövid történeteiket; az újabb szövegeket július 30-ig várja a zsűri - mondta el Bán Teodóra, hozzátéve: szerdán kezdik meg a jegyértékesítést a fesztivál idei programjaira.
  
MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések