Hirdessen itt

BÉT: magyar tőzsdei cégek mutatkoznak be Párizsban

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és hat magyar, tőzsdén jegyzett cég is bemutatkozik a szerdán kezdődött Spring Europe MidCap Event befektetői konferencián Párizsban.
A BÉT csütörtöki közleménye szerint a közepes tőkeértékű vállalatokról szóló nemzetközi rendezvényen az ANY Biztonsági Nyomda, a Duna House, a Konzum, az Opus, a Pannergy és a Waberer's kapott lehetőséget, hogy megbeszéléseket folytasson az ott megjelent másfélszáz nyugat-európai befektetővel. A konferencián a BÉT és a magyar kibocsátók mellett a német, a spanyol és a lengyel tőzsde, valamint a kontinens csaknem 80 cégének képviselői vesznek részt. Utóbbiak tőzsdei kapitalizációja meghaladja a 31 milliárd eurót - írták. 

A BÉT kiemelte, hogy a magyar vállalatokat jelentős érdeklődés fogadta, a rendezvény két napja alatt több mint 800 találkozón és 30 megbeszélésen vesznek részt, emellett workshopokon és előadásokon is bemutatkozhatnak. 

A BÉT értékesítési és marketingigazgatója szerint a nemzetközi befektetők érdeklődését is fölkeltette több kis és közepes magyar kibocsátó növekedése. A BÉT folyamatosan biztosítani kívánja lehetőséget a külföldi befektetők számára, hogy megismerhessék a magyar sikertörténeteket - hangsúlyozta a konferencián Bozsik Balázs.

A magyar tőzsde piacai nyitottak, a forgalom 55 százaléka külföldi intézményi befektetőkhöz köthető, a nemzetközi kapcsolatok erősítése pedig a BÉT tőkepiac-fejlesztési stratégiájának is része - olvasható a BÉT közleményében.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések