A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az NB I-ből is el lehet jutni a vébére: az Újpest és a Honvéd volt focistája is készül a tornára

Az aktuális NB I ugyan nem ad focistát az oroszországi vb-re, de akad két játékos, aki korábban megmutatta tudását a magyar élvonalban.
A szerbek bővebb keretének tagja, s jó eséllyel az is marad Marko Dmitrovics (26), aki ebben az idényben a spanyol élvonalbeli Eibar kapuját védte, 37 tétmeccsen 50 gólt kapott. A 2013–14-es kiírásban s az azt követő szezon elején tartozott az Újpesthez, s megfordult az angol Charlton és a spanyol Alcorcón csapatában is.
– Dmitrovicsot remek kapusnak tartom, a jövő embere lehet – mondta akkor Nebojsa Vignjevics (50), az Újpest mestere.

A 194 centis, kétszeres válogatott játékos értékét 2,5 millió euróra (797,5 millió forint) tartják, együttesével Brazília, Costa-Rica és Svájc van egy négyesben.
Megjárta az NB I-et a panamai Aníbal Godoy is, ő a Budapest Honvédnál 2013 és 2015 között 26 tétmeccset játszott, egyszer volt eredményes a középpályás, 800 ezer euróra (255,2 millió forint) taksálják.

– A rengeteg idehozott légiós közül Godoy és Youla volt csak használható – kesergett a Honvédtól való menesztésekor Csábi József edző, aki a panamai tudásával elégedett volt.
Jelenleg az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő San José Earthquakes focistája, a válogatottban 87 találkozónál és két gólnál jár. Együttese Belgiummal, Tunéziával és Angliával került egy csoportba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések