A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Párbeszéd az egyenlőtlenségeket csökkentő módosító javaslatokat nyújt be

A Párbeszéd az egyenlőtlenségeket csökkentő, jövőbarát módosító csomagot nyújt be a 2019-es költségvetési törvényjavaslathoz - közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tordai Bence azt mondta, a "szociális demokrácia költségvetése" az oktatásra 300 milliárd forinttal többet szán, a béremelésekre több mint félezer milliárd forinttal jutna több. Kiemelten támogatnák a gyermeket nevelő családokat a családi pótlék megduplázásával, továbbá az egyszülős családokat, a hajléktalanság által fenyegetett családokat, a civileket, a független oktatási és kutatási intézményeket.

A politikus szerint ezeknek a módosításoknak megvan a fedezte is: megadóztatnák a fideszes milliárdosokat, az új földesurakat és oligarchákat, az offshore lovagokat, a nagyvállalatokat, a bankokat, és eltörölnék a társasági adókedvezményeket. Elmondta, leállítanák a magyar társadalom jövőjére nézve káros beruházásokat, Paks II.-t és a Liget-projektet.

Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a kormány gazdasági sikerpropagandája hallgat arról, hogy a forint 2010 óta drasztikusan gyengült, és hogy az Eurostat adatai szerint a magyar bérek a szlovák bérekhez képest 7 százalékkal, a cseh bérekhez képest 11 százalékkal, míg a lengyel bérekhez képest 16 százalékkal kevesebbet érnek.

Az ellenzéki politikus szerint a magyar gazdasági növekedés egyáltalán nem kimagasló a volt szocialista országokhoz viszonyítva. A kormány gazdaságpolitikájának az eredménye a társadalom kettészakadása - összegzett.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések