A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Váratlan fordulat! Hatalmasat nyerhet Magyarország az uniós költségvetésből

A Deutsche Welle budapesti tudósítója úgy gondolja, hogy ha az EU eredeti költségvetési terve válik valóra az megújulásra és hatékonyságra kényszeríti a Kelet-Európa gazdaságát és felgyorsítja a térség általános egyenjogúvá válását az unióban. Néha a kevesebb több.
A tudósító úgy véli az EU részrehajló Közép-Európával szemben, amikor vissza akarja fogni a támogatásokat a jogállam megsértésére hivatkozva, ám Boris Kálnoky szerint az emberek feltűnően nyugodtak maradtak, és ezek az országok a végén még profitálhatnak is az ügyből.

A konzervatív lap újságírója helyteleníti, hogy a Bizottság a magyaroktól, szlovákoktól és lengyelektől akar pénzt elvenni, hogy azt azután a felelőtlenül gazdálkodó görögöknek, olaszoknak és spanyoloknak adja.

Mint írja, az sem helyes, ha azt hiszik, hogy a gazdasági felzárkózás közeledést hoz a szociális értékekben, de itt most meg akarják fordítani: először jöjjön a jogállam és a menekültügyben tanúsított szolidaritás. Orbán Viktor ezek után már jelezte is, hogy nem lesz következő hosszú távú költségvetés magyar hozzájárulás nélkül.

Az elemzés az uniós alapokon túlmenően elsősorban a mostani magyar kormánynak tulajdonítja a jó gazdasági alapokat. Úgy hogy közép távon ezek az országok nettó befizetők lesznek, így a kohéziós források egy nap elvesztik a jelentőségüket. Meg mint írja, a régióban senki sem akar a németek és mások pénzéből élni, nem úgy, mint a mediterrán övezet lakói.

A magyarok és a lengyelek úgy tekintik a belengetett szankciókat, hogy azok azért vetődnek fel, mert ezek az országok olyan, alapvető kérdéseket tesznek fel, mint hogy van értelme ennyi migránst beengedni a földrészre, elosztani őket, és hogy miért kell a szuverenitást mind jobban elvonni a nemzetállamoktól.

Persze a végén valószínűleg olyan kompromisszum születik, amely senkinek sem fáj. De ha az eredeti elképzelés válik valóra, akkor az drasztikus mértékben csökkenti az EU befolyását, illetve mérsékli a korrupciót. Megújulásra és hatékonyságra kényszeríti a gazdaságot és felgyorsítja a térség általános egyenjogúvá válását az unióban. Néha a kevesebb több.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések