A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Támad az AFD! Ha ez bejön nekik Merkelnek azonnal távoznia kell

Még csak nemrég kezdődött meg a parlamenti szezon Németországban, de már forró a hangulat. Erre tökéletes példa a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) vezetőjének, Alice Weidelnek a szónoklata, amiről mi is beszámoltunk.
Weidel kemény kritikájában többek között arra mutatott rá, hogy korlátlanul áramlik be Németországba a képzetlen munkaerő, az állam ráadásul segélyezi ezeket az embereket, és az illegális határátlépéssel sem törődik, ami azt mutatja, „idióták kormányozzák ezt az országot.”

Az igen tüzes megszólalásra Merkel szinte nem is reagált érdemben, ami azonban nem jelenti azt, hogy az AfD elengedi a bevándorlási politika kritikáját: az MTI értesülése szerint ugyanis a szövetségi alkotmánybírósághoz fordul a legnagyobb német ellenzéki párt a berlini vezetés bevándorláspolitikája miatt.

Stephan Brandner kincstárnok pénteki berlini tájékoztatóján elmondta, hogy a párt szövetségi parlamenti frakciója április 14-én beadványt juttatott el az alkotmánybírósághoz, kérve annak megállapítását, hogy alkotmányellenes módon a “jogtalanság uralma” valósult meg Németországban azzal, hogy Angela Merkel kancellár 2015. szeptember elején úgy döntött, nyitva hagyják a határt az országba Ausztria felől érkező bevándorlók előtt, és nem tagadják meg tőlük a belépést.

Az alkotmánybírósági eljárás “megváltoztathatja a világot, és meg is változtatja, ha sikeres lesz”, mert ha a testület az AfD álláspontjával egyezően megállapítja, hogy alkotmányellenes állapot állt be a szövetségi kormány migrációs politikája miatt, akkor a kancellárnak azonnal távoznia kell – mondta a párt tisztségviselője német hírportálok beszámolói szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések