A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó teljesen kiakadt: Magyarország ebben nem lesz cinkos

A szerdán Marrákesben elfogadott politikai nyilatkozat szélsőségesen bevándorláspárti, ellentétes Magyarország érdekeivel, ezért a dokumentumot Magyarország nem fogadta el – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.
Szijjártó Péter elmondta, a több mint egy évtizeddel ezelőtt indított úgynevezett rabati folyamat letért az eredeti nyomvonaláról, hiszen a rabati folyamat célja az volt, hogy európai források ésszerű felhasználásával megállítsák az Afrikából Európába tartó migrációs folyamatot.

A miniszter – aki részt vett a szerdai migrációs konferencián – közölte, olyan politikai nyilatkozat fogadtak el az afrikai és európai országok képviselői, amely egy szélsőségesen bevándorláspárti nyilatkozat, és ahelyett, hogy a migrációs folyamat megállításával foglalkozna, a migráció további “inspirálására” helyezi a hangsúlyt, új migrációs csatornák kiépítését tűzi ki célul.

Mindennel ellentétes

“Ez a nyilatkozat teljesen ellentétes Magyarország és Európa érdekeivel” – mondta a miniszter, hozzátéve, a szerdai vita is illeszkedik a nemzetközi viták sorába, amelyek riasztó folyamatot vetítenek előre. Mint mondta, az afrikai országok migráció kapcsán kifejtett álláspontja kezd eluralkodni, miközben az európaiak feladják saját érdekeiket.

Szerinte az afrikai országok álláspontja, hogy a migráció a gazdasági növekedés motorja, a globális jólét alapja és szervezni, nem pedig megállítani kell a folyamatot.

Szijjártó Péter úgy látja, az európai országok is – feladva saját polgáraik érdekeit – ezt a szemléletet kezdték magukévá tenni, figyelmen kívül hagyva a biztonsági kockázatokat.

Ellene mennek

“Mi ebben nem leszünk cinkostársak, és határozottan ellene megyünk annak az európai szándéknak, hogy megváltoztassák az európai népesség összetételét” – nyomatékosította a külügyminiszter, hozzátéve, ebben a folyamatban az európai kultúra és biztonság kiárusítása zajlik, amit Magyarország nem tud támogatni.

A tárcavezető egyben arra szólította fel az európai intézményeket, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokra tekintettel semmiféle elköteleződést ne tegyenek migrációs ügyekben, mert az mélyen antidemokratikus lenne.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések