Az idei Gourmet Fesztivál főszereplői a gombóc, a kaviár és a pezsgő. Két utóbbi luxusnak számít még külön-külön is, nemhogy együtt. Ezen a hétvégén azonban megtehetjük, hogy több minőségi pezsgőt – köztük a champagne-i vidék csúcsait – kóstoljunk össze a drága halikrával. Az is kiderül, hogy mi születik egy népszerű alapanyag és a luxus találkozásából, hogyan ad izgalmas összhangot egy tengeri herkentyű egy superfooddal, és milyen a keleti wonton, ha a gombócba oldalas és malacfül is kerül.
A somlói Kreinbacher Bistro séfje, Toldi József és Pesti István, a Platán Restaurant & Café séfje együtt készítik el a fesztiválra azt a menüsort, amelyet a pezsgők és borok tesznek teljessé: rántott csirkeszárny remoulade mártással és tokhal kaviárral, továbbá Szent Jakab-kagyló, ponzuval avokádókrémmel és lazackaviárral, illetve malachússal töltött wonton vajmártással.
A tradicionális pezsgők között ott lesz többek között a kifinomult, gyümölcsökkel teli Rosé Brut és a 100% furmint Prestige Brut 2013 Magnum kiadása.
A borok közül a modern stílusban elkészített, a somlói borvidéket jelképező Juhfark 2016 mellett érkezik az Öreg Tőkék Borának friss évjárata, valamint a prémium borválogatás legújabb tagja, az Olaszrizling Selection 2016.
A Champagne borvidékről 15-féle tétellel készülnek: köztük a Paul Bara, a Piper-Heidsieck, a Pol Roger és a Charles Heidsieck emblematikus pezsgői.
Emellett idén először a champagne-i borvidék csúcsát, a prestige cuvée-t is megkóstolhatják a fesztivál vendégei.
Továbbá egy limitált különkiadás is bemutatkozik a Piper-Heidsieck háztól – a Cinema Edition az Oscar-gálára született meg a Gourmet Fesztivállal egy időben pedig épp a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos pezsgőjeként kortyolják a sztárok.
A palackokat díszítő ragyogó, stilizált pálmamotívumot Los Angeles art deco építészete ihlette. Tartalma egy igazi klasszikus, a Cuvée Brut.
A ház másik újdonsága egy exkluzív tétel a gasztronómia rajongóinak. A világszerte most debütáló Essentiel Blanc de Blancs 100% chardonnay champagne-t struktúrája és gyümölcsössége miatt kifejezetten ételek mellé ajánlják.
A Gourmet Fesztivált május 17. és 20. között tartják a Millenáris Parkban.
0 Megjegyzések