A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kövér: Európa jövője szempontjából sorsdöntő kérdés az identitás

Az Európai Unió egysége és jövője szempontjából sorsdöntő kérdés, hogy a következő években a nyugat-európai választópolgárok demokratikus keretek között el tudják-e utasítani az identitásnélküliség politikáját – hangoztatta az Országgyűlés elnöke egy szerdai budapesti nemzetközi konferencián.

Kövér László rámutatott, a biztonságos demokrácia megőrzésének kérdésére a nyugat-európai és a kelet-közép-európai politikai elitek között eltérő válaszok körvonalazódnak. Abban egyetértenek, hogy jogállamra és jólétre van szükség, de abban már nem, hogy ezeken túl szükség van-e az önazonosságtudat legszilárdabb alapelemeire, így például a nemi, a családi, a vallási és a nemzeti identitásra – tette hozzá. A politikus szerint ma ez a legmélyebb törésvonal és a legfontosabb politikai különbözőség az Európai Unióban.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a visegrádi négyek és a Három tenger kezdeményezés országainak együttműködésében erős összekötő kapocs “a természetes emberi azonosságtudat megőrzése iránti alapvető társadalmi igény”.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések