A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Korszakalkotó bejelentést tett Orbán Viktor!

Nem liberális, hanem kereszténydemokráciát kell építeni Magyarországon – jelentette ki a szokásos pénteki rádióinterjújában a Kossuth rádió 180 perc című műsorában Orbán Viktor.
“Nekünk a demokráciának azt a fajtáját kell építeni, amit kereszténydemokráciának hívnak. Nem a liberális demokrácia, hanem a kereszténydemokrácia építése a cél,” jelentette ki a miniszterelnök. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mellett még két helyettessel számol, tette hozzá. Ezért lesz egy nemzetbiztonságért felelős helyettes, Pintér belügyminiszter, illetve egy gazdaságért felelős helyettes, Varga Mihály.

“A mai naptól jogerős a választás eredménye. Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk,” mondta Orbán.

A negyedik Orbán-kormány első konkrét lépései a miniszterelnök szerint a 7. alkotmánymódosítás beterjesztése, a Stop Soros törvénycsomag elfogadása.

Arról, hogy szerdán miről egyeztetett az Európai Néppárt vezetőivel, Orbán azt mondta, hogy a jövő évi uniós választás témájáról, a migrációról volt szó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések