A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kártyavárként omlott össze a lángoló toronyház, több halott is van – videó

Egy huszonhat emeletes épület kigyulladt, majd pedig összeomlott, a brazíliai Sao Paulóban. A házban élők közül többen a tetőre menekültek a segítségért.
A tűzoltók még órákig keresték a túlélőket az égő törmelék között. A balesetben hárman eltűntek, és az eddigi információk szerint legalább egy ember meghalt – írja a The Sun.

A házban 50 hajléktalan család élt illegálisan. Ők rekedtek az égő épületben. Egy szomszédos épület lakója vette fel az omlás megdöbbentő pillanatát.

Az egyik helyi lap szerint a tűz május elsején hajnalban gyulladt ki a ház ötödik emeletén, és gyors ütemben átterjedt a szomszédos épületre is, de azt a hatóságok szerint nem veszélyeztette az összeomlás.

Körülbelül 167 tűzoltó küzdött a lángokkal. Egy brazil lap szerint az épületet korábban a helyi szövetségi rendőrség használta.

A szemtanúk azt mondták, hogy több ember a tetőn rekedve kiabált segítségért. Óriási káosz alakult ki a közeli utcán, amit megtelítettek a kétségbeesetten rohangáló emberek. Az omlás elől összevissza ugráltak az utcán lévők.


Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet a Brazília legnagyobb városának központjában álló épületben.

“Felrohantam a tizedik emeletre, bekopogtattam minden ajtón, azt kiabáltam, hogy tűz! tűz! aztán szaladtam. Visszanéztem, és láttam, hogy többen futnak utánam. Így kevésbé aggódtam! Aztán lefutottam a hatodikra, ott szóltam a többieknek. Mindenkit sikerült lehívnom, ahol láttam, ahogy a tűz átveszi az uralmat az épület felett.”

“Olyan gyorsan történt minden… Csak annyi időm volt, hogy a dolgaimat összeszedjem, és szóltam a szomszédomnak is. Nagyon gyorsan összeomlott az épület!”

A tűzoltóság képviselője szerint a halálos áldozatok száma még nőhet, mivel három embert továbbra sem találnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések