A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamionosra támadtak migránsok, lebénult az arca

Egy lengyel kamionsofőrnek lebénult az arca, miután illegális bevándorlók támadtak rá késsel a belga Blankenberge-ben. A migránsok a kamionban lévő áruhoz akartak hozzáférni. Korábban a franciaországi Calais-ban történtek hasonló támadások.
Ismét migránsok követtek el támadást, ezúttal Belgiumban, pontosabban Blankenberge-ben, a Ruzettelaan úton. Két lengyel munkás vette észre, hogy három, valószínűleg illegális bevándorló megpróbálta felemelni a teherautójukon lévő ponyvát – számolt be a történtekről a belga hln.be című újság. Először elmenekültek a támadók, de aztán rögtön elkezdték kövekkel dobálni a munkásokat. Nem sokkal ezután, többször is megszúrták őket késsel az arcukon és a testük más részein is. Mindkettőjüket kórházba szállították. Az egyikük állapota rendkívül súlyos. Félig lebénult az arca és hosszú időbe telhet, amíg felépül.

A brit The Telegraph korábban arról számolt be, hogy bár 2016-ban a francia kormány bezáratta a Calais-ban működő hatalmas migránstábort, a problémák tavaly újra kezdődtek. Egy kisteherautó sofőr például meghalt, miután migránsok lezártak farönkökkel zártak le egy utat Calais közelében az autópályán és a sofőr neki hajtott.

A lengyel rendszámmal rendelkező kisteherautó az ütközés után azonnal kigyulladt. A rendőrségi szóvivő a történtek után azt nyilatkozta: „A kisteherautó neki ütközött egynek a három teherautóból, akik nem tudtak tovább menni a barikád miatt, és felgyulladt. A sofőr személye nem derült ki, mivel a test nagy része elégett. Kilenc eritreai migránst találtak az egyik teherautóban, akiket letartóztattak és őrizetbe vettek.”

Calais több éve migránsközpont, azoknak a bevándorlóknak a törzshelye, akik a Közel-Keletről és Afrikából jönnek, azzal a reménnyel, hogy eljussanak Nagy-Britanniába. Persze illegálisan. A tábor bezárása után már tavaly sok migráns visszatért a környékre. Gyakran megpróbálják megállítani a Nagy-Britanniába tartó teherautókat, azzal, hogy ágakat vagy más tárgyakat dobálnak az útra, hogy lelassítsák vagy megállítsák a járműveket, hogy elbújhassanak a rakományok közé.

Az ilyen útlezárások már okoztak sok balesetet a múltban, de ez az első, ahol a baleset halálos kimenetelű volt.

Ez az eset a brit lap szerint egy olyan estén történt, mikor a briteknél épp iskolai szünet van, ami alatt családok ezrei haladnak át ezeken az utakon, mikor nyaralni mennek.

Az Egyesült-Királyságokban lévő Közúti Árufuvarozói Szövetség már korábban figyelmeztetett a veszélyekre, amikkel a sofőröknek szembe kell nézniük ezen a környéken.

A szervezet vezérigazgatója, Richar Burnett azt mondta: „A legrosszabb álmaink valósággá váltak. Már két éve jósoljuk ezt.”

„Ártatlan emberek élete kerül veszélybe, akik semmi mást nem akarnak, csak hogy a napi teendőiket biztonságosan végezhessék. A jelenlegi biztonsági intézkedések nem elegendőek. Nem csak Calais-t kell megvédeni, hanem az utakat, amiken meg lehet közelíteni. Macron elnöknek muszáj valamit tennie és mi arra biztatjuk, hogy alkalmazza a francia hadsereget, hogy biztonságos utat biztosítson annak a több ezer embernek, aki ezt az utat használja nap mint nap.”

A halálos baleset, több francia útbiztonsággal foglalkozó csoportot is arra késztetett, hogy plusz erőt fektessenek abba, hogy biztosítsák a több ezer autós biztonságát, akik ezeken az utakon járnak minden nap és, hogy ne következzen be még egyszer egy ilyen tragédia.

Ez egy jól előre látható baleset volt, ami azután következett be, hogy több évig figyelmezették a vezetőket a környéken lévő veszélyre.

Gérard Collomb, a tavaly kinevezett francia belügyminiszter megígérte, hogy meglátogatja Calais-t hamarosan, a tragikus baleset után, Ventimiglia mellett, ami egy migráns központ a francia-olasz határon, ahol szintén nagy a feszültség.

„Nem engedhetjük meg, hogy ezek a törvényszegések folytatódjanak. A felelőseket bíróság elé kell állítani, akár migráns, akár francia, mindenkinek be kell tartania a francia törvényt.

Mióta a Calais-i „Dzsungel” bezárt, több száz migráns lepte el Párizst is, főleg a Porte de la Chapelle-nél, mondja Anne Hidalgo, a párizsi polgármester, Collombot arra kérve, hogy több tábort építsenek Franciaországban.

Ha ez nem következik be, több ezer migráns fog az utcán élni a francia a fővárosban.

Mr Collomb azzal válaszolt hogy nem lehet csupán az a megoldás, hogy megnövelik a táborok számát, akkor sem, ha természetesen, ez meg fog történni, a történteket tekintve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések