Hirdessen itt

Impressziók Monet-tól Van Gogh-ig, Matisse-tól Warholig - páratlan kiállításra készül a debreceni Modem

Páratlan kiállításra készülnek a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban: Imperessziók Monet-tól Van Gogh-ig, Matisse-tól Warholig címmel több mint egy évszázad művészetét bemutató mintegy hatvan alkotást láthatnak majd az érdeklődők június közepétől szeptember végéig - közölte a Modem igazgatója szerdán az MTI-vel.
Koroknai Edit tájékoztatása szerint a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből érkező kollekciót, köztük Monet, Cézanne, Modigliani, Van Gogh, Matisse, Picasso, Boudin, Degas, Warhol, Lichtenstein, Bacon és további ismert művészek munkáit először mutatják be Magyarországon.

Az elsősorban az impresszionizmust és az ahhoz kapcsolódó 19. század végi, 20. század eleji-közepi törekvéseket megmutató tárlat biztosítási értéke mintegy tízmilliárd forint. A legértékesebb, több mint hárommilliárd forintra értékelt alkotás Alfred Sisley olajképe - ismertette a Modem igazgatója.

Elmondta azt is, hogy a június 18-án megnyíló tárlatig új bejáratot nyitnak a Modem Baltazár-téri oldalán, biztonsági kapukat helyeznek el és fegyveres őrök is vigyázzák a kiállítást. A képek a megnyitó előtt egy héttel, fegyveres őrök kíséretében érkeznek meg Dél-Afrikából Debrecenbe, ahol szeptember 23-ig lesznek láthatóak.

A kiállítást Debrecen után Genovában is bemutatják - jelezte Koroknai Edit, kiemelve, hogy már a megnyitó napján késő esti tárlatvezetést tartanak a bemutató két kurátora, Simona Bartolena és Süli-Zakar Szabolcs közreműködésével.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések