A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holnap bíróság elé áll a Jobbik skinhead elnökének, betyársereges fiai

Letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség a Jobbik elnökének két fiára közösség tagja elleni erőszak miatt. A Sneider fivérek, Erik és Márk, valamint négy vádlott-társuk pere kedden kezdődik Egerben.
A portál megjegyzése: Sem a Betyársereggel, sem a Gárdával nincs semmi bajunk. Mint ahogyan a nemzeti radikálisokkal sem. Azonban a Jobbik körüli történések minimum a hitelességet kérdőjelezik meg. Mind nemzeti, mind demokratikus vonatkozásokban. Valamint az is nyilvánvaló, a nemzetközi politikai porondon, az államok közötti kapcsolatok terén egy párt, ilyen elnökkel teljesen ellehetetlenülne.

Börtönbe kerülhetnek a Jobbik hét végén megválasztott elnökének, Sneider Tamásnak a fiai, amennyiben az Egri Járásbíróság a holnap kezdődő perben bizonyítottnak találja a vádat, a büntető törvénykönyv ugyanis 2–8 év szabadságvesztéssel rendeli büntetni a közösség tagja elleni erőszak minősített esetét.

Az ügyészség az elsőrendű K. G. I. -t és öt társát többrendbeli folytatólagosan, csoportosan, társtettesként és kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja. Sneider fiai, Márk másod-, Erik harmadrendű vádlott. Az ügyészség a hatodrendű vádlott kivételével valamennyiükre letöltendő szabadságvesztést kért.

A vádirat szerint 2015-ben a hatodrendű vádlott kivételével valamennyien az úgynevezett Betyársereg tagjai voltak. Az egyik internetes hírportálon 2015. január 21-én megjelent, hogy a Heves megyei Szúcson az egyik család tagjai lopják a fát, és rabszolgaként tartják a munkásaikat. A cikkben konkrétan meg nem nevezett személyeket a környéken lakók egyértelműen a roma kisebbséghez tartozó egyik családdal azonosították.
Az év februárjában az elsőrendű vádlott kibérelte az érintett személy és családja által lakott ingatlanhoz közeli házat, ott többször megjelent a többi vádlott is. A rendszerint a Betyársereg jelképeit ábrázoló ruházatot viselő vádlottak 2015 februárjától 2015 júniusáig a településen tartózkodtak, és az általuk használt gépjárművekből a sértettek lakóházát és a sértetteket is többször, a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, valamint szidalmazták, közben fenyegető hangnemben arra szólították fel őket, hogy a településről költözzenek el.

Előfordult, hogy a kerítésen át bemásztak a családi ház udvarára, de az is többször megtörtént, hogy az utcáról bekia­bálva fenyegették, becsmérelték a lakókat. Egy alkalommal Sneider Márk és társa a családhoz tartozó két kiskorú gyermeket a helyi buszmegállótól az otthonukig fenyegetőleg követte, folyamatosan videózta őket, ami a gyerekekben félelmet keltett.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak cselekményei a sértettben és az élettársában olyan mértékű félelmet keltettek, hogy emiatt 2016 februárjában gyermekeikkel együtt elköltöztek a településről.

Sneider Tamás a nyomozás során azt nyilatkozta, hogy büszke fiaira és arra, hogy a Betyársereg tagjai voltak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések