A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az európai parlamenti választásokba is beavatkozhat Soros György

A milliárdoshoz köthető szervezetek is cenzúrázhatnák az online felületeken megjelenő migrációval kapcsolatos híreket, információkat – hangzott el az M1 Unió28 című műsorában.
2019. május végén lesz az európai parlamenti választás. Az egyfordulós választás kampánya hivatalosan még nem kezdődött el, szakértők szerint azonban már zajlanak az előkészületek Európa-szerte.

Fontos kérdés az EB-elnök személye

Nem mindegy, hogy ki fogja majd vezetni a következő Európai Bizottságot. Egy olyan ember, aki elkötelezett a hagyományos európai értékek mellett, vagy pedig egy olyan ember, aki nyitott a nyílt társadalom eszmerendszerére és gondolataira – mondta az M1 Unió28 című műsorában Pócza István, a Századvég vezető kutatója. Gondoljunk csak bele például abba, hogy mennyire fontos szövetségese a jelenlegi európai bizottsági alelnök, Frans Timmermans Soros Györgynek. Tehát az ő szempontjából sem mindegy. És ez ugyanúgy igaz minden más érdekképviseleti- és lobbicsoportra. Mindenki megpróbálja most a jelölteket megtalálni, illetve a jelölés menetét is befolyásolni  – tette hozzá.

Szakértők szerint Soros György megpróbálja befolyásolni a választásokat, például a hírek cenzúrázásával. Ezért létrehoznának egy független tényellenőrző hatóságot, amelyben az amerikai központú Tényellenőrzés Nemzetközi Hálózatának tagjai is részt vennének. Utóbbi szervezet egyik legnagyobb anyagi támogatói pedig a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok – hangzott el az Unió28-ban.

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa szerint most arra kell felkészülni az elkövetkezendő hónapokban és az európai parlamenti választás során – ahogy azt láthattuk a magyar választási kampányban is –, hogy különböző szervezetek, NGO-k és a Soros Györgyhöz köthető pártok azt a célt fogják szolgálni és arra fognak törekedni, hogy minden országban kampánytevékenységet folytassanak annak érdekében, hogy ezek a képviselők, ezek a képviselőjelöltek elnyerjék a választók bizalmát, és bejussanak az Európai Parlamentbe.

Soros György több fronton is igyekszik befolyásolni az európai politikát. A Nyílt Társadalom Alapítványok brüsszeli irodájában 19-en dolgoznak, közülük 12-en európai parlamenti lobbisták is. Az Európai Parlamentben és az uniós döntéshozók között pedig több mint 200 bizalmasa van Soros Györgynek – mutat rá a szakértő.

Sorosé a legnagyobb frakció az EP-ben?

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a műsorban elmondta: az európai intézményrendszeren belül Soros Györgynek nagyon sok szövetségese van. Akár az Európai Bizottságban, akár az Európai Parlamentben – de ahol ez leginkább tetten érhető, azért, mert kiszivárogtak dokumentumok, az az Európai Parlament, ahol 226 olyan képviselőt „listáztak”, akik Soros György közvetlen szövetségesei.

Ezzel tulajdonképpen neki van a legnagyobb frakciója az Európai Parlamentben, hiszen ez jóval nagyobb szám, mint ahány képviselője a legnagyobb politikai csoportosulásnak, az Európai Néppártnak van – tette hozzá.


Soros György magas beosztású, befolyásos szövetségeseket is szerzett az európai politikában az elmúlt években. Megbízható bizalmasként tartotta számon Martin Schulzot, az EP volt elnökét, ahogyan Gianni Pitellát is, aki a szociáldemokraták frakcióvezetője volt.

Rajtuk kívül szinte minden pártcsaládban vannak támogatói. Több magyar képviselőt is szövetségesnek tart, például az LMP-s Meszerics Tamást, valamint a Gyurcsány-párt képviselőjét, Niedermüller Pétert is.

A szakértő szerint Soros szándékait egyre több helyen ismerik fel és utasítják el

Soros György uniós szövetségeseiről legutóbb egy norvég hírportál közölt részletes beszámolót. A cikk szerint a magyar kormány azért bírálta Sorost, mert a milliárdos spekuláns a magyar kabinet döntései ellen lobbizik. Kiemeli azt is, hogy hazánk mellett több országban is irritálja a hatóságokat, hogy a spekuláns beavatkozik a belpolitikai kérdésekbe. A szakértő szerint Soros szándékait egyre több helyen ismerik fel és utasítják el.

Itt az lesz a kérdés, hogy az európai állampolgárok bedőlnek-e ennek a politikának, és átlátnak-e a szitán. Látjuk, hogy Kelet-Közép-Európában ezek a törekvések sikertelenek voltak, és Olaszországban, de Franciaországban is láttuk már annak jeleit, hogy hiába költ dollármilliárdokat Soros György a választási kampány befolyásolására, a bevándorlásellenes erők ennek ellenére erősödtek, és komoly pozíciókat szereztek – hangsúlyozta Deák Dániel.

Soros György már az előző EP-választásba is beavatkozott kiszivárgott dokumentumok szerint. A 2014-es kampányban több mint hatmillió dollárt költöttek a milliárdos szervezetei, amelyek a nyílt társadalom megvalósításáért, vagyis a nemzetállamok eltüntetéséért harcolnak – foglalták össze az Unió28-ban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések