A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vége az emberiségnek: gyilkos robotokat készítenek egy dél-koreai egyetemen kormánymegrendelésre?

Már építik az első öntudatra ébredni képes kiberhadsereget? Az emberiség veszte a mesterséges intelligenciával ellátott “ólomhadsereg” lesz?
Nem akármi történt a napokban, ami előre vetítheti egy lehetséges kiberhadsereg léterhozosát.

Ebben a tekintetben ráadásul az első ilyen nagyon komolyan vett robothadsereg lehet a világon.

Hatalmas botrány robbant ki a dél-koreai Tudományos és Technológiai Intézet háza táján, miután kiderült, hogy az egyetem kooperációba lépett a Hanwha Systems néven ismert fegyvergyártóval, méghozzá nem is akármilyen okból.

Az egyetem munkatársai ugyanis a mesterséges intelligenciához kapcsolódó kutatásaikkal segítenék meg a fegyvergyártót, aminek hallatán világszerte mintegy harminc országból jelezte több tucatnyi szakértő, hogy ennek nem lesz jó vége, hovatovább nem is nézik jó szemmel a dolgot.

A BBC beszámolója szerint sokan attól tartanak, hogy a fegyvergyártó és az egyetem gyilkos robotok készítésébe kezd, melyek emberi beavatkozás nélkül, kifejezetten az MI-re épülve működhetnének, azonban az intézet elnöke szerint semmiféle autonóm fegyver kifejlesztéséhez nem adnák kutatóik tudását.

Hogy akkor mi áll az együttműködés hátterében? 

Az egyetem elmondása szerint kizárólag logisztikai- és követőrendszerekhez, valamint pilóta nélküli repülőgépek navigációjához adják tudásukat és szakértelmüket.

Azonban a nemzetközi bojkott vezetője, avagy Noel Sharkey professzor szerint addig nem nyugszik meg, amíg a két fél írásos közleményt nem ad ezekről ígéretekről.

Ez pedig eddig még nem történt meg, és sokak szerint a tények és információk ismeretében nem is fog.

vagyis talán tényleg épül egy robothadsereg, melynek céljai és a funkciója eléggé homályos, bizonytalan…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések