A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sápadt, éhező, rossz fogazatú brit iskolások a menzán lévő tányérokból teszik a zsebükbe az ételt

A brit közszolgálati adó, a BBC a Nagy-Britanniában több helyen tapasztalható iszonyatos gyerekszegénységről számol be.
A szegényebb vidékeken lévő iskolákban szürke bőrű, alultáplált, rossz fogazatú gyerekek a menzákon a tányérokban lévő ételt dugdossák a zsebükbe, hogy otthon legyen mit enniük.

A BBC szerint az ilyen gyerekek száma egyre nő.

A cikk angolul ITT olvasható, de idemásolom google fordítóval is:

Gyermekszegénység: a sápadt és éhes diákok kitöltik az iskolai ételeket “

Szürke bőrű diákok a szegénység miatt szegény területeken “töltik ki zsebüket” az iskolai étkezdék ételeivel, mondják a tanárok.

A fejek Angliából és Walesből különböző részeiben különbséget tettek néhány tanuló megjelenésében.

Egy fej azt mondta: “A gyermekeim szürke bőrűek, rossz fogak, szegény haj, vékonyabbak.”

A kormány szerint intézkedéseket tettek a szegénység leküzdésére.

Lynn, a Cumbria egykori ipari városának vezető tanára, aki nem akarta teljes nevét megadni, egyike volt számos vezető tanárnak, akik beszédet mondtak a Brighton Nemzeti Oktatási Unió konferenciáján.

Kiemelték azokat a kérdéseket, amelyekkel a szegénységben felnövő gyermekek egyre nagyobb száma szembesül, és hogy tapasztalataik milyen hatással vannak az oktatásukra.

“Grubby ruhák”

Lynn azt mondta, hogy az éhínség a hétvége után különösen nyilvánvaló volt.

Azt mondta: “A gyerekek megtöltik zsebüket étellel, bizonyos létesítményekben, amelyeket lopásnak neveznek, túlélésnek nevezik.”

Nottinghamshire egyik vezető tanára, Louise Regan elmondta: “Ha gyermekeket veszel egy rendezvényre, talán egy sporteseményre, akkor ugyanolyan korú gyermekeket látsz, mint az iskolák egy gazdag területen.

“Ez a szürke bőr, a sápadtság, ez a halvány pillanat.”

Továbbra is: “Hétfő reggel a legrosszabb.

“Vannak olyan családok, amelyekre célzunk, hogy tudjuk, hogy éhesek az iskolába.

– Mire már 9: 30-kor fáradtak.
Azt mondta, hogy az iskolája tiszta egyenruhát viselt néhány tanulóval, és gyakran visszatérnek ugyanabba a ruhába, mint a hétvége után.

Az iskola rendelkezik egy élelmiszer bankkal, amely élelmiszer csomagokat ad ki, és ruhát, cipőt és kabátot kínál az anélkül.

Szegénység és elhanyagolás

Lynn elmondta: “Mosógépünk van, és mosakodunk a gyerekek ruháján, miközben PE-t csinálnak.

“Nem fogjuk meg, hogy ezek a gyerekek megbélyegzettek, mert ruhájuk piszkos.”

Az iskola három hetet tölti a nyári iskolát az ünnepek alatt, önként jár el azáltal, hogy fizetés nélkül dolgozik.

Howard Payne, a Portsmouth-i belvárosi iskola vezetője szerint a gyermekvédelmi kérdésekkel foglalkozó gyermekek száma négyszeresére nőtt.

“Mindegyiküknek van valami köze a szegénységhez, amelyben élnek” – mondta.

“Hanyagságról van szó, mert nekik és családjuknak nincs elég pénzük ahhoz, hogy élelmiszereket, fűtést vagy akár ágyneműt biztosítsanak.”

Forró ételek

Payne úr, aki adósságkezelést és családi támogatást nyújt az iskolájában, azt mondta: “Három héttel ezelőtt számos iskolánk lezárult a hó miatt.

“Nyitva tartottam nyitva, mert nagyon aggódtam a gyerekek miatt -, hogy nem lenne meleg étkezésük enni azon a napon.”
Azt mondta, a diákok 45% -a jött be az iskolába, hogy enni aznap.

Minden fej szerint a dolgok rosszabbodtak, ahogy a szociális és érzelmi támogató szolgáltatások eltűntek.

A megjegyzések azért jelentek meg, mert az NEU közzétette a gyermekpoverty-akciócsoporttal végzett kutatását.

Úgy találta, hogy az iskolák egyre inkább beavatkoztak a szegénységi rés kitöltéséhez, mivel a 900 válaszadó csaknem fele azt mondta, hogy az iskolájuk egy vagy több szegénységellenes szolgáltatást ajánlott, mint például az élelmiszerbank, a ruházati bank vagy akár a családoknak nyújtott sürgősségi kölcsönöket is.

“Büszke családok”

Több mint négyötöde azt mondta, hogy a nap folyamán éhségérzetet észleltek a gyerekek, és ugyanazt mondták, hogy gyermeket látnak a rossz egészség jeleit illetően.

Alison Garnham, a gyermekszegénység elleni küzdelemért felelős csoport vezetője elmondta: “A hivatalos szegénységi küszöb alatti 30 osztályba tartozó minden gyermekosztály kilenc gyermekével itt az ideje, hogy újraépítsük a küzdő családok biztonsági hálóját.”

Lynn hozzátette: “Családok büszkék, ezek közül néhány szülő két vagy három munkát végez, és nem férhet hozzá az ellátási rendszerhez.

“Csak néhány kiló felett van – kevesebb pénzük van, mint a juttatásoké.”

Jane Jenkins, a cardiffi fejfőnök szerint az iskolai gyerekek gyakran csak egy szelet kenyeret és margarint hoztak ebédre, és a tanárok kiegészítették ezt.

“Nagyon nehéz, és amikor az emberek a szabványokról kérdezik, miért nem megyünk fel a bajnoki asztaloknál?

“Ez gyakran másodlagos megfontolás.”

Az Oktatási Minisztérium azt mondta, hogy olyan országot szeretne létrehozni, ahol mindenki el tud menni, amennyire tehetségük elviszi őket.

“Ezért indítottuk el szociális mobilitási cselekvési tervünket, amely intézkedéseket határoz meg a hátrányos helyzetű hallgatók és társaik közötti elérési rés lezárására, és azokat a területeket célozza meg, amelyeknek a leginkább támogatniuk kell az” Opportunity Areas “programon keresztül.”

A szóvivő kiemelte a 2,5 milliárd fontot is, amely a hátrányos helyzetű diákokba fektet be a Pupil Prémium és egy 26 millió fontos befektetés a reggeli klubokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések