A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívül elszánt a nemzeti tábor

A mi táborunk, akikkel nap, mint nap találkozunk, elképesztően elszánt, haragszik, dühös, menni akar és kicsit fél is – mondta Bayer Zsolt publicista a Vasárnapi Újság adásában, amelyben az április 8-i választás tétjéről, a polgári oldal eredményeiről beszélgetett Gajdics Ottóval, a Magyar Idők főszerkesztőjével.
A félelmet úgy kell érteni, hogy mindenkiben élénken él 2002 élménye, amikor minden mérés azt mutatta, hogy egy jó kormányzás után a folytatás nem kérdés és ennek ellenére történt, ami történt – egészítette ki a publicistát Gajdics Ottó.

„Most viszont időben jött a figyelmeztetés. Amikor Orbán Viktor mondta, hogy nincs lefutott meccs, nincs ez még megnyerve, hogy el kell menni szavazni, akkor ez a kijelentés egy olyan talajra hullott mag volt, mint a mesében: azonnal kinőtt az a fa, amely termést hozott.”

A választás tétjéről elmondta, hogy a haza sorsa forog kockán, a nemzet léte. „nagyon-nagyon meg kell gondolnia mindenkinek, hogy milyen szempontok alapján dönt” – tette hozzá.

Bayer Zsolt az ellenzéki várható intézkedéseiről elmondta, hogy az első ciklusban bevezetett kedvezményes lakáshitelt a 2002-es választás után pár hónappal eltörölték és bevezették a devizahitelezést.

„Ma már az ellenkezőjét mondják: Szél Bernadett megígérte, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, akkor azonnal megszünteti a CSOK-ot, a családi adókedvezményt.”

Március 15-én minden idők legnagyobb Békemenetén számos résztvevő kifejtette, hogy ismer két-három személyt, akik a polgári tábort erősítik és a kormányra szavaznának, hangzott el a Vasárnapi Újságban.

„A látvány, az érzés, az egyértelmű volt. Ezt nem tudja a baloldal és ezért nagyon el is vannak keseredve. Náluk az individualizmus, az egoizmus dominál és nem értik, hogy milyen csodálatos érzés és mekkora erő van abban, amikor az ember közösséghez tartozik. Én elmondhatom, amikor beszélek, vagy vitázom, hogy nem magam véleményét mondom, hanem  mögöttem ott áll több százezer ember. Aki velem vitázik, ő meg csak egy szál maga van és ettől borzasztóan frusztrált, de erről nem én tehetek” – fogalmazott Gajdics Ottó.

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon 2018. március 15-én. Középen Bayer Zsolt, publicista, a Békemenet egyik szervezője, tőle jobbra ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértője és Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója (b3). MTI Fotó: Máthé Zoltán

Leegyszerűsödött a kampány

Mára leegyszerűsödött az egyébként intenzív kampány témájában – folytatta.  Az egyik oldalon nagyon erős „A Haza minden előtt!” felszólítás. Védjük meg, amit őseink után örököltünk, mert veszély fenyegeti. A másik oldalon arról szól a kampány üzenetük, hogy a Fidesz szétlopta az országot. Ezt valamivel illene alátámasztani. csakhogy nem nagyon tudják. Ezért kell történeteket szajkózni. Önmagában azt szajkózni, hogy mérhetetlen a korrupció, hogy szétlopták az országot nem hat jól, amikor a költségvétés soha nem ilyen szilárd, az államadósság csökken, a GDP növekszik és sorolhatnám azokat a gazdasági eredményeket, amelyeket nem tudnak eltagadni. Már hallottam olyan reakciókat, ha így lopták szét, akkor csak lopják nyugodtan, csak minden évben növekedjünk 4-5 százalékkal.

Bayer Zsolt az elmúlt időszak gazdasági eredményeit sorolta fel: 700 ezer új munkahely, 35 százalékos bérnövekedés, az előző kormányok ideje alatt eladott családi ezüst visszavétele. Ez kormány konzekvensen vásárolta vissza a közműcégeket, bankokat és még a Seuso-kincseket is hazahozta.

„Emellett mondják azt, hogy ellopjuk a költségvetés tíz százalékát. Ha ezek után ezt tényleg ellopják a fiúk és ehhez képest ezt csinálják, akkor nem szabad másra szavazni, mert olyat tudnak, amit a világon senki más” – mondta a Magyar Idők publicistája.

Ellenzéki stratégiák

Az ellenzék lehetséges kormányalakításáról Gajdics Ottó kifejtette, hogy az ellenzéki pártok nem is akarnak kormányt alakítani, egymást között helyezkednek, mert súlyos egzisztenciális problémájuk adódhatnak, kiesnek a parlamentből, vagy ha nem lesz megfelelő nagyságú frakciójuk.

„Azt akarják, hogy káosz legyen, amelyben kicsikarhatják az előre hozott választást.  Azt gondolják, hogy a Fidesz eleve vesztes pozícióból fog indul, mert nem tudott kormányt alakítani és akkor már világos győzelmet arat az ellenzék.”

Gajdics Ottó arra kérte a választókat, hogy azokat, akik mindenféle elvtelen paktumra hajlandóak lennének, hogy ezt a káoszt létrehozzák, azokat nagy ívben zavarják el április 8-án.

A dolog lényege, hogy tönkre akarják tenni mindezt, amiért dolgoztunk, mert különben nem tudnak hatalomra kerülni. Ezt érdemes végiggondolni – figyelmeztetett.

Bayer Zsolt a DK elnökének egy interjúban elhangzott véleményét elemezte.

„Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy elhúzódó kormányalakítási tárgyalások, káosz, előre hozott választások várhatók, miközben a választási plakátján azt hirdeti, hogy ingyenessé teszi a víz, gáz és villany szolgáltatást. Akkor mikor fogja ezt ingyenessé tenni, amikor káosz lesz?  Amikor rezsit csökkentettük, azt mondta, hogy nincsen ingyen ebéd, nem lehet beavatkozni a piaci folyamatba. Gondoljunk bele, hogy kik ezek, honnan jöttek, mit csináltak eddig. Akkor is hazudnak, amikor alszanak” – mondta a publicista.

A beszélgetés végén Bayer Zsolt  Stuart Brand Hosszú most című könyvére hívta fel a figyelmet. Az amerikai szerző ebben arról ír, hogy korunkban az egyik legnagyobb tragédia, hogy elveszítettük az időt. Miközben az emberiség eljutott oda, hogy tetteinek következményei évszázadokra kihatnak, eközben a gondolkodás legfeljebb a következő választási ciklusig és kampányig tart jó esetben, és ebből tragédia lesz. Ezt érdemes mindenkinek végig gondolni. A nyugati civilizációban egyetlen olyan történet van amely 2018 éve ismert történet, ez Jézus Krisztus története, amely 2018 éve tartja magát. Reméljük, ez így is marad!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések