A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Keserűen veszi tudomásul az osztrák lap, hogy Orbán Viktort nem lehet megállítani

Az osztrák Der Standard nevű lap keserűen veszi tudomásul, hogy az Európai Néppárt aligha fogja megrendszabályozni a nyugati polgárok körében is rendkívül népszerű Orbán Viktort és a Fideszt.
Kemény szócsatába torkollt Brüsszelben az Európai Parlament jelentéstervezete, amely szerint Magyarországon komoly veszélyben van a demokrácia és a jogállam.

Mint emlékezetes, Szíjjártó Péter hazugsággyűjteménynek minősítette a dokumentumot, ideértve annak megállapításait a sajtószabadság korlátozásáról, a civilek elleni támadásokról, és az antiszemitizmusról.

Ezzel szemben az Osztrák Néppárt egyik képviselője Orbán Viktort idézte, aki a múlt hónapban igencsak zsidóellenes hangot ütött meg Sorosról szólva.

Rámutatott, hogy a kormányfő ellen ezek után büntetőjogi eljárást kellene indítani, ha alkalmaznák azt a definíciót, amit az EP fogadott el az antiszemitizmus meghatározására. Mert ez a retorika ismerős, sajnos, a múltból – tette hozzá, majd kitért arra, hogy a szélsőséges Jobbik idegen- és zsidóellenes propagandával majdnem 20 %-ot szerzett a választáson.

Mint mondta, a Fidesznek nem kellene beszállnia ebbe a mocskos játékba. A tudósítás azonban megjegyzi, hogy az Európai Néppártban erősen ellenzik a magyar kormány megrendszabályozását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések