A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izrael, az ENSZ-el egyeztetve, a nyugati államokba deportálja az afrikai menekültjeit

Izrael visszavonta korábbi döntését, miszerint biztonságosnak minősített afrikai országokba küld vissza több tízezer menekültet.
Az izraeli kormány ehelyett abban állapodott meg az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával, hogy több mint 16 ezer embert inkább nyugati országokba küld tovább, további 21 ezer bevándorló pedig legalább öt évig Izraelben maradhat.

Azt sem izraeli oldalról, sem a világszervezet részéről nem közölték, hogy mely nyugati államokról van szó.

Februárban az izraeli kormány 20 ezer férfi bevándorlónak adott át olyan figyelmeztetést, amely szerint két hónapjuk van távozni az országból, ellenkező esetben börtönbe kerülhetnek.

A Haaretz című izraeli lap szerint Benjmin Netanjahu kormányfő hivatala egyebek mellett Németországot, Kanadát és Olaszországot is felkérhette a javarészt eritreai és szudáni menekültek befogadására.

Az izraeli német nagykövetség cáfolta, hogy akár az izraeli vezetés, akár az ENSZ illetékes szerve felől ilyen megkeresés érkezett volna hozzájuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések