A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Fertőző rohadt alma” – Soros zsoldosai írták az Orbán-ellenes nyílt levelet Merkelnek

Soros György zsoldosainak, ideológiai szekértolóinak és a milliárdos spekulánshoz több szállal kötődő embereknek a tucatjai írták alá azt az Angela Merkelnek írt Orbán- és magyar kormányellenes nyílt levelet, amelyben a nagyon “független” akadémikusok, újságírók és aktivisták azzal vádolták meg a német kancellárt, hogy “bűnrészessé válik a magyar demokrácia leépítésében” – nézett utána a PestiSrácok.hu. 
Kiderítettük, a nyílt levél kétszáz dühös aláírójából valójában mindössze 94 mondhatja el magáról, hogy független, a többiek jól ismert Orbán-kritikusok, egy részük pedig egyértelműen Soros György embere. Az Angela Merkelt kérdőre vonók között a 444.hu-t kiadó cég igazgatótanácsi tagja, a prágai Soros-alapítvány korábbi programigazgatója, Maria Nemcova is felbukkan, de a CEU-ról is jól ismert figurák, sőt nyílt drogliberalizálók, a pedofília kriminalizálását elutasító uszítók is beszálltak a Soros-buliba.

A Fidesz újabb kétharmados választási győzelme után egy héttel tette közzé a Politico című brüsszeli politikai lap azt a kétszáz akadémikus, újságíró, értelmiségi és aktivista által aláírt nyílt levelet, amelyben Angela Merkel német kancellárnak címezve az áll, hogy a politikus “bűnrészessé válik a magyar demokrácia leépítésében, bűnrészessé válik a csendben, tétlensége pedig az antidemokratikus és antiszemita erők hatékony szövetségessé teszi”. A levél szerzői számon kérik Merkelt, amiért nem ítélte el “Orbán antiszemita megnyilvánulásait”, sem “a demokratikus intézményekre mért támadásait”, inkább gratulált neki a választási győzelemhez.

“A magyar miniszterelnök nemcsak a közmédiát fordította át a kormány szócsövévé, de komoly akadályokat gördít a civilek és független akadémiai intézetek munkája elé is. A magyar kormány az elmúlt hónapok során újra felszította az antiszemitizmus lángjait” – olvasható a levélben rögtön megtoldva azzal, hogy a “rothadás terjedni fog, emiatt pedig lebonthatják majd a nemzeti demokráciákat az EU-ban”.

Sorostól a 444-hez

A PestiSrácok.hu utánanézett és kiderült az a levél tartalmának ismeretében egyáltalán nem meglepő tény, hogy Soros György zsoldosainak, ideológiai szekértolóinak és a milliárdos spekulánshoz több szállal kötődő embereknek a tucatjai írták alá az Orbán- és magyar kormányellenes nyílt levelet. A nyílt levél kétszáz dühös aláírójából valójában mindössze 94 mondhatja el magáról, hogy független, a többiek jól ismert Orbán-kritikusok, egy részük pedig egyértelműen Soros György embere. Az Angela Merkelt kérdőre vonók között a 444.hu-t kiadó cég igazgatótanácsi tagja, a prágai Soros-alapítvány korábbi programigazgatója, Maria Nemcova is felbukkan.

Korábban megírtuk, bár a 444.hu klasszikus startup-ként indult, egy évvel az indulásuk után félmillió dolláros tőkebevonással húszszázalékos tulajdonrészt vásárolt a Magyar Jeti Zrt.-ben az MDIF (Media Development Investment Fund) az egyik befektetési alapján keresztül. Márpedig az MDIF egy Soros-pénzből alapult szervezet, amely 2005 és 2009 között további 15 millió dollárnyi támogatást kapott a Soros-féle Open Society Institute-tól. A Soros-féle MDIF által a 444.hu igazgatóságába delegált egyik tag Marie Nemcova korábban a prágai Soros-alapítvány programigazgatója volt, amit az MDIF kedvéért hagyott ott.

Nemcová a 444.hu, illetve a kiadó cég a Magyar Jeti Zrt. igazgatótanácsába is bekerült, sőt az aláírási jog gyakorlásába is bevették. Nemcova a világon már több országban hozott létre Soros inspirálta médiavállalkozásokat.

Bayer Zsolt miatt menekült, most aláírt

Nemcova mellett Jan Orlovsky, a Soros-féle Open Society Foundations pozsonyi igazgatója, Daniel Tobias, a solingeni Amnesty International alkalmazottja és az a Volker Beck is aláírta a nyílt levelet, aki 1994-től 2017-ig zöldpárti Bundestag-képviselő volt és aki a pedofília dekriminalizálása ellen lépett föl a 80-as évek végén, de kiállt a drogpolitika enyhítése mellett is.

Utóbbi kapcsán a törvénnyel is összeütközésbe került. Ugyancsak szignálta a levelet Peter Oesterdiekhoff, a Friedrich Ebert Stiftung (FES) kenyai irodájának nairobi képviselője, aki az Open Society Institute donorpartnerként mutatja be egy dokumentumában a FES-t.

Joseph Novak sem hezitált, amikor az Orbán-ellenes levél aláírásáról volt szó, ő az Amerikai Magyar Baptista Gyülekezet lelkipásztora, de leginkább onnan ismert, hogy a 2010. október 14-én adományozott Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetését visszaadta Bayer Zsolt kitüntetése miatt.

Novak mellett Terrance Bean amerikai politikai adománygyűjtő, polgári jogi aktivista és az LGBT jogmozgalom „úttörője” is ellátta kézjegyével a dokumentumot, ő annak a Human Rights Campaign (HRC) nevű nemzetközi LGBT joggal foglalkozó szervezetnek a társalapítója, amelyet Soros György anyagilag is támogatott.

“Orbán egy diktátor”

Migránssimogatók, bevándorláspártiak, a nyílt társadalom elkötelezett hívei, CEU-n végzettek és CEU-n oktatók is ott szerepelnek a levél aláírói között, mint ahogy olyanok is, akik már publicisztikákban, cikkekben ekézték Orbán Viktort. Egyikük R. Daniel Kelemen magyar apától származó amerikai politológus professzor, aki egy, a Foreign Affairs-ben megjelent cikkében azt mondta Orbán Viktor politikájáról, hogy “ahogy egy rohadt alma elfertőz egy egész ládányi gyümölcsöt, úgy tud egy kegyetlen diktátor tönkretenni egy politikai uniót.”

Merkel számonkérője Sheri Berman, a Barnard College kutatója is, aki egy 2017. októberi New York Times cikkében a balközép európai „katasztrofális” meggyengülése miatt aggódott, a Foreign Policy 2017. december 20-i számában pedig a demokrácia visszaszorulásáról és arról beszélt, hogy Orbán Viktor autokrata vezető, és büszkén hirdeti a liberális demokrácia végét. A “Mit tegyünk Lengyelországgal és Magyarországgal?” című tanulmány szerzője, Grzegorz Ekiert is belépett e díszes társaságba, aki a cikkében azt fejtegette, hogy Lengyelország és Magyarország már nem tekinthető liberális demokráciának. Szagmeiszter Nikolette Klárát is kiszúrtuk az aláírók között, Szegmeiszter a szocialista kormányok alatt (2003-2010 között) nemzetközi sajtóattasé volt Brüsszelben a magyar Állandó Képviseleten.

Összegezve, több mint száz hasonló nagyon haladó, nagyon független, nagyon csendes, a gyűlölködést és az uszítást nagyon elutasító értelmiségi akarja Angela Merkelt csatába hívni Orbán Viktor ellen. A PestiSrácok.hu tovább ellenőrzi a listát, de olvasóinkat is arra kérjük, hogy tájékoztassák szerkesztőségünket, ha érdekes nevekre bukkannak a kétszázak között.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések