A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Éppen hogy, ti akartok diktatúrát!

„Mi vagyunk a többség! Demokráciát! Ocsmány Fidesz! Orbán takarodj!” – ordítozzák az Országház előtt magukból kifordult emberek – köztük sok fiatal is. Többen elkezdik rángatni a kordont, később áttörik, s hol szidalmazzák a rendőröket, hol átállásra biztatják őket. Mindez egy héttel a választás után, amikor a Fidesz-KDNP óriási többséggel nyert.
A tüntetőknek az a demokrácia, ha azok győznek, akik szervezik, hergelik őket, ha meg nem győznek, akkor diktatúra van és elnyomás. És ők a többség, a DK vezére is jó matekos, mint a bolsevikok, akik egyetlen egyszer kerültek többségbe valamikor 1917-ben Oroszországban, s azóta ők lettek “bolse” (nagyok – szerk.). Őrület. 101 év alatt nem tanultak a bal/hé-sok?


Most is van valahonnan pénz és szervező „forradalmárok” is akadnak, akik 100-200 ezres mobiltelefonjaikkal villogtatva küzdenek, mert itt ötmillió koldus van, s ők is azok – nyilván éppen úgy, mint az éhségmenetelő Simon Gábor MSZP-s, miután betett a bécsi bankba 240 milliót és „elfelejtette” bevallani, így nem is adózott utána. És nincs sajtószabadság, mondják, mint az elnyomott HírTV koldusszegény riportereinek a szintén elnyomott riportalanyok.


Itt nincs jogállam! Miután az ő miniszterelnök-jelöltjük nyíltan megfenyegette a köztársasági elnököt, s a demokrácia és jogállamiság nagyobb dicsőségére kijelentette, hogy ő nem lesz hajlandó felesküdni az Alaptörvényre. Ja, persze mindez mehetett még a választási eredmény előtt, amikor azt hitték, hogy ők lesznek a győztesek. De ha nem őket választják meg, akkor az csalás, jogtiprás, diktatúra.

Térjenek már észhez! Aki 40 alatt van, még csak sejteni sem tudja, mit jelent a diktatúra. Próbáltak volna meg tüntetni a kormány ellen 1960-ban vagy 1980-ban! De mit a kormány ellen? Csak próbáltak volna bármi kritikát mondani a rendszer ellen! Na, ekkor még tényleg diktatúra volt!
Szabadságot! Demokráciát! Diktatúra van…
Agyrém. Ismerik egyáltalán e szavak jelentését? Vannak eltorzult lelkű provokátorok, akik utcára visznek ilyen jelszavakkal fiatalokat, akiket még be is tudnak csapni efféle hülyeségekkel. A tüntetés aztán átcsap bulizásba azokkal. A szemetet, mocskot pedig lehet takarítani utánuk. Nekik joguk van tüntetni, mondjátok. A környéken élőknek viszont csak eltűrni van joguk az ordítozást?

Amúgy az elnyomott sajtó egy jeles képviselője (a Heti Válaszban Dévényi István) szerint a tüntetők közé keverednek provokátorok, akik szítják az indulatokat. Mindezt az okosságot már jó előre megmondta – vagyis tulajdonképpen a kormánypártiaké, sőt a kormányé a felelősség.

Csöndesen jegyzem meg, hogy a végén még kiderül: valójában mi szervezzük a tüntetést – magunk ellen.


Szóval, nagy a kavarodás az ellenzéki fejekben. De a tüntetők nem fogynak el – már most kijelentették, hogy jövő héten folytatni fogják. Csak valami konkrét célt is meg tudnának fogalmazni azonkívül, ami 1990 óta megvan – szabadság, demokrácia és a többi. Mert csak akkor van minden rendben, ha az ő akaratuk győz, ha másé, akkor az diktatúra. Mert mindeddig csak a balhé, az anarchia és a gyűlölet látszik és hallatszik!

Szerző: Patakfalvy Katalin  PolgárPortál

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések