A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csintalan: „B*zdmeg, Index! Ne dorbézoljatok itt a szeretteim fájdalmán! Kussoljatok!”

Egészen penetráns Facebook-bejegyzést tett közzé Csintalan Sándor, amelyben káromkodva utasítja vissza, hogy az ő oligarcha jóbarátját, Simicska Lajost bántják a Magyar Nemzet megszüntetése miatt. Hogy nem lehetett teljesen szomjas írás közben, jelzi: miközben a balliberális 24.hu egyik cikkét megosztva írta a bejegyzését, aközben a jelen esetben teljesen ártatlan Indexet küldte el a francba…
Undorító, ami a Magyar Nemzettel történik címmel írt rövid jegyzetet szerdán a 24.hu-ra Balavány György, aki évekkel ezelőtt maga is a Magyar Nemzet munkatársa volt. Balavány – a napilap főszerkesztő-helyettesével, György Zsomborral ellentétben – nem Orbán Viktort ekézte a napilap megszüntetéséért, hanem a valódi felelőst: Simicska Lajost. Elvégre ő a lap tulajdonosa, és ő döntött arról, hogy az egykoron színvonalas napilap ma jelenhetett meg utoljára. A publicista többek között azt írta:

Hogy emberek ennyire nem tudják, mi van a kezükben. Simicska Lajosra gondolok, ki másra? Aki, ha jóban van Orbán Viktorral, akkor a lapja elsődleges feladata, hogy Orbán Viktor szekerét tolja. Ha meg összevész Orbán Viktorral (ugyanis nem lophat nyerhet haveri közbeszerzéseken már többet, hiszen Mészáros lett az új Simicska), akkor rájön, micsoda is a miniszterelnök valójában, és onnan kezdve megbuktatni akarja. És a gond ezzel az, hogy más nem számít. Hogy szerinte kizárólag az ő személyes ügye a kezében levő újság, a személyes vendettájának az eszköze, és semmi más, és semmi több. Azt gondolja, hogy megtehet bármit, csak mert nála a buksza. Ezért ha felsül, nem azt mondja, hogy „oké, ez így nekem nem jó, keressünk valami megoldást, hogyan maradhatna fenn az újság”, hanem azt, hogy „ennyi volt, el lehet menni haza”. Undorító.

Erre aztán elgurult a gyógyszere Simicska Lajos hűséges táskahordozójának, Csintalan Sándornak, aki Facebookon a tőle megszokottnál is prosztóbb stílusban kezdte el szidni Balaványt. Ilyeneket írt:

Tényleg undorító! Undorító, hogy újságíró létedre annyi elemző készséged sincs mint egy asztallábnak. Tudniillik tényleg háborút indított Orbán a nemzet vele egyet nem értő többségével szemben… Őrült hatalmi túlsúlya birtokában. Igen mi hibáztunk. Tán bűnösök is vagyunk. Mi vállaljuk. Te ebből különben mit válalsz? (sic!)

Majd elkezdte „elemezni”, mi vezetett Orbán kétharmadához.

Az értelmiség a politikai, média elit fantáziátlansága, lustasága here létformája miatt ránk szabadult Orbán. Te azt az embert baszogatod akin kívül az elmúlt négy évben az alakuló szörnyállammal szemben alig tett valaki valamit? Bűnös lélek? Majd a jóisten (sic!) megitéli (sic!)! Ti mi a faszt csináltatok? És te.

Ezután méltatja Simicska páratlan tetteit, Orbánnal szembeni csodálatos kiállását, amely révén megmenekült hazánkban a szabad sajtó. Egyúttal káromkodva leszúrja az újságírót, hogy ő eközben semmit nem tett a haza üdvéért. Majd ugyanezen lendületében az Indexet is kiosztja, mintha Balavány cikke ott jelent volna meg.

Ezután méltatja Simicska páratlan tetteit, Orbánnal szembeni csodálatos kiállását, amely révén megmenekült hazánkban a szabad sajtó. Egyúttal káromkodva leszúrja az újságírót, hogy ő eközben semmit nem tett a haza üdvéért. Majd ugyanezen lendületében az Indexet is kiosztja, mintha Balavány cikke ott jelent volna meg.

Ő [Simicska] csak teszi a dolgát. Ha ő nem fordul szembe Orbán politikájával, nincs Index, RTL, HírTV az elmúlt négy évben Magyar Nemzet Lánchíd rádió sőt az ATV is csak nyálas családi tv Szulejmánnal… Döntöttél már valaha valamiről az életedben? Csak kérdezem. De tovább. A szivünk (sic!) szakad meg. De ahhoz, hogy az én kollégáimnak. Nekik a hősöknek legye még munkájuk, hogy legyen ebben a hazában szabad nyilvánosság szabad sajtó ami lényeges feltétele a polgárok jólétének … Most meg kellett hozni ezt a szörnyű döntést… Meg tudtad volna? Nem Ti csak rinyálni tudtok. Meg jajongani! Szóval bazd meg Index (sic!) meg nem mellékesen te is… Ne dorbézoljatok ti itt a szeretteim fájdalmán. Ne sápítozzatok! Ha segíteni nem akartok! Legalább kussoljatok…. Ölelés css
Egészen hihetetlen Csintalan-ámokfutás! Úgy tűnik, a legfőbb probléma itt már nem a sajtószabadsággal, hanem a megrendelt whiskey mennyiségével van…

Vezető kép: blogstar.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések