A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Civil kör: Az ellenzék hírből sem ismeri a tisztességet

Hódmezővásárhely jó példa az ellenzék tisztességtelenségére. A pártok fel sem mertek menni a színpadra, hanem a függöny mögé bújva lesték, vajon a hallgatólagosan általuk is támogatott, de egyébként független jelölt mit csinál. Ez minden, csak nem tisztességes a részükről – jelentette ki az ECHO TV Civil kör című műsorában Ferencz Orsolya, az ELTE tudományos főmunkatársa.
Ez egy kétségbeesett küzdelem, egy utóvédharc, amit folytat az ellenzék – mondta Trombitás Kristóf. A blogger véleménye az, hogy az ellenzéki pártok mostanra annyira belelovallták magukat abba a propagandába, hogy az Orbán-rendszer leváltása a cél, hogy innen most már nem mondhatják azt a választóiknak, hogy „mi arra játszunk, hogy minél erősebbek legyünk a választások után„.

A mandiner.hu munkatársa szerint a választási matematika erőltetése, a publikációk a jelenlegi helyzetről mind azt szolgálják, hogy elfedjék a realitásokat, amellyel a pártközpontokban nagyon is tisztában vannak. A valóság pedig az, hogy ezt a választást az ellenzék nem tudja megnyerni.

Ferencz Orsolya szerint úgy biztosan nem tudja megnyerni a választást az ellenzék, ahogy egy tisztességes választást a pártok meg tudnak nyerni.

Tisztességesen egy választást a pártok vagy pártszövetségek úgy nyernek meg, hogy deklarálják a saját programjukat, a saját víziójukat az országuk sorsáról, arról, hogyha nekik adnak bizalmat a választók és kormányra kerülnek, akkor mit tennének az országgal. Egy ilyen nemes versenyben meg lehet nyerni egy választást tisztességesebben is. Itt azonban erről már rég nincs szó. Hódmezővásárhely beteg példa volt.

Ott már fel sem mertek menni a színpadra, hanem a függöny mögé bújva lesték, vajon a hallgatólagosan általuk is támogatott, de egyébként független jelölt mit csinál. Ez minden, csak nem tisztességes a részükről – fejtette ki az űrkutató.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések